PODIJELI
KK Bosna - promovisali dresove za AKOL ligu
KK Bosna - promovisali dresove za AKOL ligu

U nedjelju (23.12.) u sali MSŠ Kalesija, sa početkom u 15.30h, odigrat će se utakmice 7. kola AKOL lige.
Pored košarkaških utakmica, ovo kolo će obilježiti i akcija prikupljanja sredstva za kupovinu paketića djeci sa posebnim potrebama okupljenih u udruženju “Osmijeh nade” Kalesija.

Parovi 7. kola:
NEON Kalesija – Novinari TK
Tušanj Tuzla – Vukovije
KK Bosna  – AKK Drina Rile
CEZAM Farmavita – Živinice
AKK Novo Naselje Tuzla – Miljanovci

Sudeći prema tabeli nakon šest odigranih utakmica, derbi ovoga kola bi trebao biti duel Cezama i Živinica.
Cezam je nanizao tri uzastopne pobjede (ukupno 4 pobjede i 2 poraza), i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji koja garantuje doigravanje 13. januara naredne godine u sali MSŠ Kalesija. Živinice su uz tri pobjede i tri poraza na petoj poziciji, pa će je ova utakmica najvažnija za obje ekipe u dosadašnjem dijelu sezone.
Od ostalih utakmica treba izdvojiti duele Novog Naselja i Miljanovaca, te Tušnja i Vukovija. Miljanovci i Vukovije su skoro i bez teoretskih šansi za doigravanje, ali bi uveliko mogli da pomrse račune svojim protivnicima koji računaju da će na kraju sezone biti među prve četiri ekipe.
Juniori KK Bosna su veliki favoriti protiv AKK Drina Rile, ali bi momci iz Memića mogli da iskoriste to što će mladi košarkaši samo nekoliko sahati ranije igrati ligašku utakmicu protiv OKK Sloboda Tuzla.
NEON Kalesija je u prvih šest utakmica ubilježio isto toliko pobjeda, pa najstarija ekipa  lige i nema velike izglede. Ipak, ukoliko Novinari dođu u najjačem sastavu možemo očekivati veoma zanimljivu utakmicu, a ne smijemo isključiti niti iznenađenje, koje bi zasigurno bilo najveće u dosadašnjem dijelu AKOL-a.

 

— Vijeće učenika JU MSŠ Kalesija je pokrenulo humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za djecu sa posebnim potrebama iz udruženja “Osmijeh nade Kalesija”.
Od prikupljenih sredstava kupit će se novogodišnji paketići koji će zasigurno obradovati djecu sa posebnim potrebama okupljenu oko ovoga udruženja.
Učenici su već prikupili jedan dio sredstava, a ekipe učesnice AKOL lige će dati svoj doprinos ovoj akciji.
Svi ljubitelji sporta koji u nedjelju budu boravili u sali MSŠ Kalesija mogu biti dio ekipe koja će barem sa novogodišnjim paketićima izmamiti osmijehe na licima 45 mladih osoba sa posebnim potrebama.

 

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI