U nedjelju u Kalesiji doigravanje za prvaka AKOL-a: Srebrenik, Talenti, Bingo i...

U nedjelju u Kalesiji doigravanje za prvaka AKOL-a: Srebrenik, Talenti, Bingo i NKP u borbi za titulu najbolje amaterske košarkaške ekipe u BiH

401
0
SHARE

AKOL LIGA
Završen je regularni dio četvrte sezona AKOL-a, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH.
Sezona je startala 31.05., a nakon što su u prethodne tri sezone učestovale ekipe iz općina Kalesija, Tuzla i Živinice, u ovoj sezoni liga se proširila i na četvrtu općinu, Srebrenik (pogledajte OVDJE).

 

Učesnici IV sezone AKOL-a: Srebrenik, Propali Talenti Tuzla, Bingo Premier Tuzla, Corso BiH Tuzla, HitMen Tuzla, Jala Tuzla, Živinice, Vukovije Kalesija, Miljanovci Kalesija i NKP Kalesija.

Sve utakmice su igrane u sali MSŠ Kalesija nedjeljom od 15.00 sati.
Nakon veoma uzbudljivih devet sedmica, doigravanje su izborile ekipe: Srebrenik, Propali Talenti, Bingo Premier i NKP Kalesija.

akol4 otvaranje 3
IV sezona AKOL-a okupila više od 100 košarkaša iz četiri Općine

– Komplenu statistiku  možete pogledati na web stranici www.AKOLBASKET.com, a više informacija možete pratiti i putem Facebook stranice AKOL.
Od ove sezone su snimane i pojedine utakmice, a biće objavljeni i snimci polufinalnih utakmica, kao i finale IV sezone AKOL lige. Snimke utakmica možete pogledati na Youtube kanalu AKOL.

 

Doigravanje za prvaka IV sezone AKOL lige:
Srebrenik – NKP
Propali Talenti – Bingo Premier

AKOL IV tabela
Play off za prvaka IV sezone AKOL-a će se odigrati u nedjelju (02.08.2015.) u sali MSŠ Kalesija sa početkom u 15.00 sati.

U prvom polufinalom duelu snage će odmjeriti najbolja ekipa regularnog dijela sezone, Srebrenik, i “domaćin”, odnosno jedina ekipa iz općine Kalesija koja je izborila doigravanje, NKP.
U drugom polufinalu se igra tuzlanski derbi, Propali Talenti – Bingo Premier.
Talenti brane titulu prvaka AKOL lige od prošle sezone.

Pored pehara namjenjenom pobjedniku IV sezone AKOL-a, biće uručene nagrade i za najbolje pojedince. Prethodnih sezona su uručivane nagrade za najboljeg strijelca i skakača lige, dok će od ove sezone priznanja dobiti i najbolji asistent, a po prvi put će biti proglašen i MVP (najkorisniji) igrač lige.

 

 

  • POKROVITELJI IV SEZONE AKOL-a

.
Organizatori AKOL lige su zaljubljenici u košarku; Jasmin Tupković, Admir Delić, Admir Karić i Ademir Pjanić.

Kao i do sada, AKOL je i ove godine imao podršku Sportskog saveza općine Kalesija,  na čijem je čelu Muhamed Avdić.
Cijela liga je nezamisliva bez dvorane, a i ove godine organizatori su naišli na razumijevanje direktora MSŠ Kalesija, Mersada Hasanovića.

Po prvi put AKOL je finansijski podržan od strane Općine. Naime, načelnik Nedžad Džafić je podržao prvu i jedinu amatersku košarkašku ligu u BiH, te obećao da će u naredom periodu više podržati ovaj sport, odnosno KK Bosna Kalesija koji se već godinama uspješno takmiči u omladinskim ligama.
Finsijsku podršku AKOL-u je dala i MZ Kalesija Centar, koja je proteklih dala veliki doprinos u opstanku KK Bosna.
Kameru za snimanje utakmica četvrte sezone AKOL-a je ustupio FK Bosna Kalsija.

 

 

.
(NKP.ba)