U nedjelju utakmice 4. kola AKOL lige: Počinje borba za pozicije u...

U nedjelju utakmice 4. kola AKOL lige: Počinje borba za pozicije u “play off-u”/ Kalesijski odbojkaši u 17h igraju za jesenju titulu

202
1
SHARE

Protekle nedjelje (25.11.) su odigrane utakmice 3. kola AKOL lige, u kojima su postignuti sljedeći rezultati;

4. kolo AKOL lige se igra 02.12. (nedjelja), a utakmice će početi od 12.30h.

Nakon tri kola, na vrhu tabele se nalaze NEON Kalesija i AKK Novo Naselje, sa po tri pobjede, a upravo će duel ove dvije ekipe obilježiti 4.kolo.
Uz ove dvije ekipe, juniorska ekipa KK Bosna Kalesija se također nameće kao pretedent na prve četiri pozicije, odnosno učešće u “play off-u”, koje će biti odigrano nakon devetog kola, kada ćemo dobiti i pobjednika prve  amaterske košarkaške lige u BiH.
Sudeći prema dosadašnjim rezultatima, velika borba će biti vođena za poziciju broj 4, a na nju računaju ponajviše ekipe Tušnja iz Tuzle, CEZAM Farmavita, ali i Vukovije .
Ukoliko budu igrali u punom sastavu, kao u drugom kolu, reprezentacija Novinara TK može pokvariti planove svakoj ekipi, a i ostale ekipe iz kola u kolu igraju sve bolje, pa je nezahvalno prognozirati rasplet, do kojeg je ostalo još “velikih” šest kola.

Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu u nedjelju u salu MSŠ Kalesija i pogledaju utakmice AKOL-a, prve amaterske košarkaške lige u BiH. Utakmice počinju od 12.30h, a prije ovih utakmica mladi kalesijski košarkaši (pioniri, kadeti i juniori KK Bosna) igraju svoje ligaške utakmice protiv Gračanice, u okviru Regionalne lige TK.
Ljubitelji sporta u Kalesiji narednu nedjelju mogu provesti u sali MSŠ Kalesija, jer je nakon utakmica AKOL-a, zakazana i prvenstvena odbojkaška utakmica OK Bosna Kalesija.
Kalesijski odbojkaši utakmic 9. kola Super lige FBiH igraju u 17h protiv OA Kakanj, što je ujedno i derbi koji će odlučiti jesenjeg prvaka.

— Tabelu, ali i sve rezultate i najave za AKOL možete pratiti na web portalu nize-lige.info.

Raspored odigravanja utakmica 4. kola:
Tušanj – Miljanovci
KK Bosna – Novinari TK
Živinice – AKK Drina Rile
CEZAM Farmavita – Vukovije
NEON Kalesija – AKK Novo Naselje

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

1 COMMENT

Comments are closed.