PODIJELI

FK Mladost Kikači je nekoliko proteklih sezona jedna od ljepših priča BH sporta, a u domaćim medijima su ih često nazivali Hofenhajm ili Lester. Već godinama su najefikasnija i najatraktivnija ekipa u nižim ligama BiH, a osim zapaženih rezultata u ligi na neki način su postali poznati preko Kup takmičenja na nivou TK, a zatim i državnog Kup takmičenja u kojim su već igrali sa nekim klubovima koji su nastupali u Premijer ligi BiH. 
I ove godine su pobjedom u polufinalnoj utakmici (prije dva dana) izborili plasman u finale KUP-a TK.
Senad Mujkanović, vlasnik kompanije TomCat, poznato ime u bh fudbalu, je proteklih godina mnogo uložio u infrastrukturu na stadionu i oko stadiona, najzaslužniji za uspjehe kluba. 

U sezoni 2020/2021 nakon 29 odigranih utakmica su osvojili 64 bodova, uz 99 postignutih i 33 primljena gola.Ekipa su ubjedljivo najviše postignutih golova, čak 21 od druge najefikasnije ekipe, i najbolja odbrambena ekipa, sa 12 manje primljenih golova od druge najbolje odbrambene ekipe. 

Još prije nekoliko kola su osigurali titulu prvaka, a najveći konkurent im je bila komšijska ekipa, Sloga Tojšići, koja je već odavno izgubila “dah” za ekipom iz Kikača. 

  • U nedjelju (06.06.2021.) je na rasporedu posljednje 30.kolo, u kojem će Mladost na TOM CAT Areni u Kikačima dočekati trećoplasiranu ekipu Mladost G.Živinice.
    Utakmica je zakazana u 17.30 sati.

Osim prave fudbalske predstave, pravi spektakl je planiran tek poslije utakmice (oko 19.15 sati),  kada je planirana svečana proslava, uručenje pehara i medalja, kao i proslava sa navijačima i ostalim simpatizerima kluba. 

(NKP.ba)

PODIJELI