U petak „Izbor nogometaša općine Kalesija 2022“: Dodjela priznanja i film o...

U petak „Izbor nogometaša općine Kalesija 2022“: Dodjela priznanja i film o Sakibu Malkočeviću „Sok punog srca“

634
0
SHARE

Nogometni savez općine Kalesija u petak, 20. januara, sa početkom u 17,00 sati, organizuje tradicionalnu  manifestaciju Izbora nogometaša godine općine Kalesija.

Osim u seniorskoj konkurencji, birat će se najuspješnije ekipe i pojedinci i u mlađim kategorijama. Također, kao i prethodnih godina, birat će se i najbolji terener i najbolji sportski radnik. Kako saznajemo, bit će dodijeljeno i nekoliko specijalnih prizanja.

Manifestacija Izbor nogometaša općine Kalesija za 2022. godinu održat će se u velikoj sali kalesijskog BKC-a.

Program manifestacije (20. januar (petak) u 17,00 sati):

  • Dokumentarni film o Sakibu Malkočeviću „Sok punog srca“
  • Dodjela priznanja

Autor filma „Sok punog srca“ je istaknuti novinar Almir Šećkanović. Film, rađen u produkciji The Content agencije, govori o životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića, igrača i trenera Fudbalskog kluba Sloboda te najuspješnijeg selektora omladinskih kategorija Nogometnog saveza BiH.

Osim članova porodice Malkočević i Sakibovih prijatelja, u filmu govore nogometni radnici iz skoro svih dijelova BiH. Među njima su Amar Osim, Husref Musemić, Toni Karačić, Enes Mešanović, Nenad Džidić, Denis Karić, Suad Jašarević, Adnan Džemidžić…  Sakib Malkočević je svoju sportsku karijeru počeo u Radniku iz Lipnice. Godine 1991. Zaigrao je u dresu Slobode. Tokom igračke karijere upisao je preko 400 nastupa u crveno-crnom dresu, a interesantno je da se 40 puta upisao u listu strijelaca iako je igrao na poziciji odbrambenog igrača. U historiji Slobode ostat će upamćen kao najdugovječniji kapiten kluba s Tušnja.   Nakon igračke karijere Malkočević je postao trener Slobode s kojom je igrao u dva finala Kupa BiH. Pod njegovim vodstvom Sloboda je dva puta izborila plasman u evropska takmičenja. Na prijedlog Ivice Osima i Komiteta za normalizaciju NS BiH, Malkočević je izabran za selektora kadetske reprezentacije BiH s kojom je tri puta igrao na Evropskom prvenstvu.  Sakib Malkočević je preminuo 2020. godine, nakon duge i teške bolesti.

Iz Nogometnog saveza općine Kalesija pozivaju  sve prijatelje i simpatizere nogometa sa područja općine Kalesija da uveličaju ovu manifestaciju.