U ponedjeljak (11.jula) počinje VI “Ljetni sajam knjige” u Kalesiji: Na posebnom...

U ponedjeljak (11.jula) počinje VI “Ljetni sajam knjige” u Kalesiji: Na posebnom štandu knjige posvećene genocidu u Srebrenici i agresiji na BiH

149
0
SHARE

Gradska biblioteka Kalesija, u saradnji sa knjižarom „Buljubašić“ i BZK „Preporod“, i ovog jula organizira, šesti po redu, „Ljetni sajam knjige“.

Štandovi sa knjigama bit će postavljeni ispred zgrade Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović”.

Građanima će se kao i prethodnih godina ponuditi veliki izbor stručne i vjerske literature, najnovijih beletrističkih izdanja, rječnici, knjige iz oblasti popularne psihologije…

Gradska biblioteka će izložiti i veliki broj knjiga kalesijskih autora. Na posebnom štandu bit će knjige posvećene genocidu u Srebrenici i agresiji na BiH.

Knjige će se moći nabaviti po izuzetno prihvatljivim cijenama, a oni koji vole knjigu mogu se na licu mjesta učlaniti u Gradsku biblioteku Kalesija koja raspolaže velikim fondom knjiga iz svih oblasti i školskih lektira.

Sajam će biti otvoren u ponedjeljak, 11. jula, a građanima će od 08:00 do 16:00 sati biti omogućeno da nabave knjigu za sebe ili svoje prijatelje.

ljenti sajam knjige 2015 5Drugog dana Sajma, u utorak, u 11,30 sati, bit će upriličena svečana dodjela nagrada pobjednicima Književnog natječaja za najbolju kratku priču pod nazivom „Ratna priča“.
Prvu nagradu osvojila je Snježana Mulić – Softić, književnica i novinarka Al Jazeera Balkans, drugu mr. Amela Džinić Isanović, a treću Hazim Karić. Specijalne pohvale za priče dobili su Medihe Selimović za priču „Između dobra i zla“, Osman Halilović za priču „Lančani vez“ i Alma Muharemović za priču „U rovu“.

(NKP.ba)