U ramazanu uspješno realizovana humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” (Video)

U ramazanu uspješno realizovana humanitarna akcija “Otvorimo 1.000 vrata” (Video)

244
0
SHARE

Tokom mjeseca ramazana organizovana je ramazanaska humanitarna akcija pod nazivom “Otvorimo 1.000 vrata” i tom prilikom je podijeljeno više od 1.000 paketa.

Već dugi niz godina medžlisi Muftijstva tuzlanskog organizuju ramazansku humanitarnu akciju “Otvorimo 1.000 vrata”. U mjesecu posta i dobročinstva džematlije naših džemata su obezbijedile namirnice i finansijska sredstva od kojih je napravljeno više od 1.000 paketa koji su dostavljeni osobama u stanju potrebe.

U ramazanskoj humanitarnoj akciji su učestvovale džematlije iz svih džemata Medžlisa IZ Kalesija. Kao i ranijih godina, akciju je podržao vlasnik “OS-Pharm apoteka”, dajući svoj nemjerljiv doprinos u realizaciji akcije “Otvorimo 1.000 vrata”.

Najveći broj ramazanskih paketa dostavljen je povratnicima u Podrinje, Bošnjacima Srebrenice, Vlasenice i Bratunca. Određeni broj je dostavljen osobama u stanju potrebe na području Kalesije. Pored ramazanskih paketa pred Ramazanski bajram posjećene su šehidske porodice kojima su uručene prigodne bajramske hedije.

U realizaciji ramazanske humanitarne akcije “Otvorimo 1.000 vrata” veliki doprinos su dale džematlije, imami, brojni volonteri, privrednici, kojima se ovim putem zahvaljujemo na pomoći.

MIZ Kalesija

(NKP.ba)