PODIJELI
Anel Alibašić na prirepmama Željezničara
Anel Alibašić (85) na pripremama sa "Plavima"
Anel Alibašić (85) na pripremama sa “Plavima”

Kako smo već pisali bivši član FK Bosna Kalesija Anel Alibašić se 18. januara na poziv Amara Osima pojavio na pripremama FK Željezničar za drugi dio premijerligaške sezone.
Aktuelni prvak BiH proteklih dana se nalazio u Rovinju gdje su odradili glavni dio priprema, te se u utorak vraćaju u Sarajevo, a već u petak “Plavi” putuju u Međugorje na završni dio priprema.

Kišovito vrijeme proteklih dana nije išlo u prilog igračima Želje, koji su odigrali i nekoliko probnih utakmica.
U Rovinj je  ovoga vikenda stigla i ekipa Zvijezde iz Gradačca, a upravo ove dvije ekipe su odigrale utakmicu u ponedjeljak (10. februara).

Iako je Zvijezda prva došla postigla gol, Željo je slavio rezultatom 3:1.
Golove za “Plave” postigli su Sead Bučan, Danijal Brković te mladi Anel Alibašić.
Zanimljivo je pomenuti da su utakmicu u Rovinju (Hrvatska) igrala još dva mlada fudbalera iz općine Kalesija, Semir Musić i Edis Zulić, koji su odigrali po 90 minuta u dresu premijerligaša iz Gradačca.

“Vrijem nas nije poslužilo proteklih dana, ali smo uprkos tome dobro radili na pripremama u Rovinju. Iako su rezultati u pripremim utakmicama u drugom planu bila je ovo važna pobjeda za nas, a meni je posebno drago što sam bio strijelac jednog gola” – rekao je za Alibašić u razgovoru za NKP.ba.

Anel Alibašić je još prošloga ljeta zadovoljio ukuse stručnog štaba Željezničara, a na ovim pripremama je samo potvrdio svoj neupitan kvalitet.
Na zimskim pripremama  Anel je najčešće igrao na poziciji desnog veznog igrača, iako je u dosadašnjoj karijeri najčešće igrao na poziciji napadača.

Konkurencija u ekipi Željezničara je velika. Tu je nekoliko igrača koji godinama igraju na visokom nivou,  ali sam svojim trudom pokazao da zaslužujem šansu. Velike su šanse da ću u drugom dijelu sezone igrati u plavom dresu, a postoji mogućnost da kao igrač Želje odem na pozajmicu u neki od klubova” – zaključio je Alibašić.


A.Karić
(NKP.ba)

 

POVEZAN SADRŽAJ
Eurogol Semira Musića za pamćenje: Kalesijci se dobro zabavljaju u dresu Zvijezde (VIDEO)

PODIJELI