Učenik pomaže svoju nekadašnju školu: Kompanija Rile Promet donirala police za školsku...

Učenik pomaže svoju nekadašnju školu: Kompanija Rile Promet donirala police za školsku biblioteku u Memićima

559
0
SHARE

Porodična kompanija RILE PROMET d.o.o Memići-Kalesija sa radom je počela 1996. godine.
Na samom početku rada, uprkos ogromnoj konkurenciji, uspjeli su steći povjerenje kupaca i svrstat se u lidere proizvođača namještaja i stolarije.
Posao je započeo Rifet Musić, koji je posao prenio na sina Refika.
Danas kompanijom, pored Refika (poznatiji kao RILE), rukovode njegova supruga Mina, dok je sin Semir menadžer prodaje, kćerka Fatima zadužena za ekonomska i pravna pitanja, a i najmlađi sin Rifet, koji je još uvijek učenik, se također priprema za rad u ovoj kompaniji.

Poštivanjem kupaca kroz rokove i kvalitet, ali i učešćem u brojnim društveno-korisnim aktivnosti, RILE PROMET je odavno stekao poštovanje.
Skoro da nema organizacije koja djeluje na području Kalesije, Sapne i Zvornika, ali i mnogo šire, kojoj ova kompanije nije ponudla svoju pomoć.
Čak i onda kada tu pomoć i ne zatraže, Rile Promet ponudi pomoć…

  • Prenosimo objavu sa FB stranice JU OŠ Memići u Memićima, na koju nije potrebno dodati ništa.

    “Porodica Musić Rifeta iz Memića je prepoznatljiva po mnogo čemu. Tradicionalno su vezani za svoje mjesto i uz svoj narod koji su pomagali na razne načine. U tri generacije ( u šali je nekada bilo pitanje iz matematike: koliko je to dva oca i dva sina) su redovno održavani kontakti sa lokalnom zajednicom u kojoj škola ima prioritet. Tako je bilo i ovaj put. Brzinom za knjigu rekorda porodična firma “RILE PROMET” Memići je uradila i dostavila devet polica na koje treba da se slože knjige naše biblioteke. Kamionom RILE PROMET-a su radnici te firme dostavili urađene police i iste unijeli u prostor biblioteke te ih namontirali. I zaista šta reći osim čestitati i srdačno se zahvaliti na donaciji kojom čemo zaštititi bibliotečki fond. Porodici Musić i njihovoj firmi “RILE PROMET” želimo svako dobro i uspjeh u radu uz napomenu na da je direktor Semir Musić (treća generacija) bio i naš učenik. Dakle učenici pomažu i nezaboravljaju svoju školu.
    ( zahvalni uposlenici i učenici škole)” – objavljeno je na FB stranici ove školske ustanove.

 

(NKP.ba)