Upis novih članova u školu košarke: Pioniri, kadeti i juniori KK Bosna...

Upis novih članova u školu košarke: Pioniri, kadeti i juniori KK Bosna Kalesija se pripremaju za novu sezonu (FOTO)

440
0
SHARE
Tokom avgusta pripreme na betonskom igralištu
Tokom avgusta pripreme na betonskom igralištu

Mladi kalesijski košarkaši su pripreme za sezonu 2015/2016 koja počinje u novembru su počeli već početkom mjeseca avgusta, a ono što je interesantno prvi mjesec priprema su odradili na otvorenom, na sportskom poligonu.
Iako su radovi u sali MSŠ Kalesija razlog razlog početka priprema na betonskom igralištu, trener Jasmin Tupković ističe da je ovaj način pripreme dobrodošao da se mladi košarkaši što bolje fizički pripreme za novu sezonu.

UPIS NOVIH ČLANOVA: KK Bosna Kalesija i ove godine raspolaže pionirima, kadetima i juniorima

Kao i prethodnih godina, KK Bosna Kalesija će i u novoj takmičarskoj sezoni u okviru Regionalne omladinske košarkaške lige nastupati u tri takmičarske kategorije: pioniri, kadeti i juniori.
Prošle sezone najbolje partije su pružali juniori, koji su završili na trećoj poziciji iza tuzlanskih ekipa KK Salinas Falcons i OKK Sloboda, dok su iza sebe ostavili ekipe iz Živinica, Srebrenika, Lukavca, Kladnja…
Nekoliko važnih igrača je u ovoj sezoni zbog starosne dobi izgubilo pravo nastupa za juniore, ali na takve probleme su već odavno navikli u ovom klubu. Nažalost, mladi košarkaši u Kalesiji imaju mogućnost igranja do juniroskih selekcija, nakon čega njihova “karijera” najčešće i prestaje. Mogućnost treniranja u drugim bh. gradovima nije opcija koju sebi mogu priuštiti ovi mladi košarkaši.

Kao i protekle sezone, mlade košarkaše će trenirati Jasmin Tupković, uz asistenciju Damira Beganovića, koji trenira i nekoliko mladih košarkaša i košarkašica u Sapni.

KK Bosna Kalesija i ove godine očekuje nove članove u svom klubu, a više informacija možete dobiti i na broj telefona 061/857-621.

Dvije garniture dresova donacija od Mjesne zajednice Kalesija Centar

KK Bosna Kalesija već godinama preživljava zahvaljujući entuzijazmu nekolicine ljubitelja košarke.
Novac od Općine, odnosno od Sportskog saveza, većini sportskih kolektiva ne može pokriti niti osnovne troškove, pa je rad sa mladim sportistima često u veoma lošim uslovima.

kk bosna dresovi 2015 2016 4
Dresovi KK Bosna Kalesija za sezonu 2015/2016

Mjesna zajednica Kalesija Centar je proteklih godina u više navrata podržala rad košarkaškog kluba, naročito kada je u pitanju održavanje memorijalnog turnira u čast Jasmina Hadžića – Bate, ali i u obezbjeđivanju opreme.
Tako i pred početak sezone 2015/2016 MZ Kalesija Centar, na čelu sa predsjednikom Hasanom Ramićem, obezbjedila dvije garniture dresova za mlade košarkaše.

“Kao i prethodnih sezona KK Bosna Kalesija je prepušten sam sebi. Košarka preživljava zahvaljujući pojedincima. Ipak, mi nastavljamo sa našim radom, i ove sezone očekujemo dobre rezultate. 
Omladinske reprezentacije BiH su tokom ovoga ljeta ostvarile odlične rezultate, što je itekako doprinijelo popularizaciji košarke.
I u KK Bosna Kalesija očekujemo nove članove ovoga ljeta” – govori trener Jasmin Tupković.

 

.
(NKP.ba)