Upozorenje za građane Kalesije: Dezinsekcija 9., 10. i 11. maja u večernjim...

Upozorenje za građane Kalesije: Dezinsekcija 9., 10. i 11. maja u večernjim satima

232
0
SHARE

kalesija dezinsekcija

Na osnovu Plana za provođenje dezinsekcije, Federalne uprave CZ Sarajevo i Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo Tuzla, a u cilju zaštite i spašavanja pčelnjih zajednica te smanjenja rizika za moguće nastale štete po ljude i materijalna dobra, na području opštine Kalesija, Služba civilne zaštite općine Kalesija izdaje slijedeće:

U P O Z E N J E

Dana 09, 10, i 11. maja 2016.godine, na području općine Kalesija (dolina rijeke Spreče), u večernjim satima provest će se mjera dezinsekcije, odnosno uništavanje komaraca sredstvom “Neopitroid premium”. Kao otapalo za ovo dezinsekcijsko sredstvo koristiće se voda, gdje će potpuna smjesa biti upotrijebljena putem motornih vozila u navedeno vrijeme.

Upozoravamo sve pčelare kao i ostalo stanovništvo općine Kalesija da su dužni da preduzmu sve neophodne mjere zaštite u cilju prevencije kako ne bi došlo do kontaminacije.

Napominjemo da je lična i uzajamna zaštita građana, kao najmasovniji oblik pripremanja i organizovanog sudjelovanja građana u zaštiti i spašavanju, daje vam za pravo, obavezu i dužnost koju trebate sprovesti u skladu sa Zakonom, u suprotnom svjesno kršimo zakonske odredbe.

Za Službu civilne zaštite
Nijaz Hamidović

.
(NKP.ba)