Uprava OK Bosna Kalesija podijelila odbojkaške lopte u pet onovnih škola: Pokreće...

Uprava OK Bosna Kalesija podijelila odbojkaške lopte u pet onovnih škola: Pokreće se škola odbojke koja će Kalesiji vratiti naziv “grad odbojke”

897
0
SHARE
  • U cilju popularizacije odbojkaškog sporta, ali i povratka kalesijske odbojke na staze stare slave, Uprava muškog odbojkaškog kluba Bosna Kalesija je psojetila pet osnovnih škola na području općine Kalesija, te su tom prilikom uručili po četiri odbojkaške lopte.

Oni nešto stariji će se rado prisjetiti da je Kalesija prije 15-tak godina važila za “grad odbojk”, i da je odbojka bila najbolji ambasador općine u BiH. OK Bosna Kalesija je bila i prvi klub koji je u postratnom periodu predstvljao BiH na klupskoj sceni u Europi.
Dugo vremena se u Kalesiji igrala vrhunska odbojka, kada su i muški klub “Bosna” i ženski klub “Polo” igrali u elitnom razredu bh. odbojke, ali proteklih godina odbojka u Kalesiji preživljava, iako je bilo rijetkih “bljeskova” kako muške tako i ženske odbojke.

Za razliku od ženske odbojke, muški odbojkaški klub već godinama nema školu odbojke iz koje bi i seniorska ekipa crpila svoj kadar, pa je uprava OK Bosna Kalesija od ove godine odlučila pokrenuti i školu odbojke, koja bi djelovaka na području cijele općine.
Cilj je okupiti što veći broj mladih koji bi imali priliku zaigrati odbojku, a klub otvorio svoja odjeljenja u pet osnvih škola na području općine.

odbojka u skolama kal K BOSNA 01

Tako je danas (četvrtak, 09.02.2017.) delegacija OK Bosna Kalesija posjetila osnovne škole u; Memićima, Kalesiji, Raincima Gornjim, Vukovijama Gornjim i Tojšićima, te uručila po četiri odbojkaške lopte.
Kako su istakli iz ovoga kluba, ovo je početak realizacije projekta otvaranja škole odbojke u Kalesiji, koja bi djelovala u svim školama, ali i češća zajednička okupljanja u Kalesiji.

Trener prve ekipe OK Bosna, Memsud Mešanović, te članovi Uprave, Hasan Ramić i Armin Karić, naišli su na pozitivne reakcije direktore osnovnih škola, kao i nastavnike sporta, koji će ujedno biti i posrednici za školu odbojke, i koji će svakako preporučiti dječacima, ali i djevojčicama, bavljenje odbojkom.
Priliku da oprobaju nove lopte u nekim školama su odmah iskoristili, a u narednim mjesecima će sa njima svakako odraditi i prireme za odbijkaško takmičenje osnovnih škola u sklopu Malih olimpijskih igara.

odbojka u skolama kal K BOSNA 5
odbojka u skolama kal K BOSNA 6
odbojka u skolama kal K BOSNA 1
odbojka u skolama kal K BOSNA 8
odbojka u skolama kal K BOSNA 3
odbojka u skolama kal K BOSNA 4
odbojka u skolama kal K BOSNA 7
odbojka u skolama kal K BOSNA 2

(NKP.ba)