Uspomena na Ernu Sinanović (ne)blijedi: Delegacija ŽOK Bosna posjetila mezarje i roditelje...

Uspomena na Ernu Sinanović (ne)blijedi: Delegacija ŽOK Bosna posjetila mezarje i roditelje najbolje sportašice koju je Kalesija imala

1828
0
SHARE

Danas, 03.01.2020., se navršilo dvije godine od smrti Erne Sinanović, najbolje sportašice koju je Kalesija ikada imala.

Podsjećamo, 35-godišnja Erna Sinanović je poginuka u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi 03.01.2018., a vijest o njenoj smrti je šokirala Sve građane Kalesije, ali i cijele BIH.

Danas (petak, 03.01.2020.) delegacija ŽOK Bosna Kalesija je posjetila mezarje u Miljanovcima gdje je ukopana Erna, gdje su proučili Fatihu i položili cvijeće, a zatim i njene roditelje u porodičnoj kući.

Uspomena na Ernu Sinanović u Kalesiji ne smije izblijediti, a za to se za sada brinu samo u ŽOK Bosna Kalesija, ali se svakako nadamo da će se “instuticionalno zbrinuti”. Podsjećamo,  na prvu godišnjicu smrti Erne je organizivan Mekorijalni turnir, koji je trebao prerasti u tradicionalni. Nažalost, ove godine nije organizovan, pa ostaje  nada da će se isti održati povodom Dana Općine Kalesija (23.maja), ili na neko drugi način.

Kalesija je, kažu, grad odbojke. Kalesija je imala jednu odbojkašicu koja je doprinijela da se pročuje ta vijest.
Doprinijela je tome da se priča o odbojci u Kalesiji. Doprinijela je tome da djevojčice kreću njenim stopama i zavole odbojku. Erna Sinanović odbojkašica koja je nemjerljiv doprinos dala u ŽOK “Polo”, u ŽOK “Kula” Gradačac. ŽOK “Bosna” Kalesija. Nemjerljiv doprinos dala je i u dresu domovine.

Njena ljubav prema odbojci vidjela se u svakoj utakmici. Vidjelo se to srce na terenu, želja za pobjedom. Ono što je Ernu odlikovalo je timski rad. Ekipa, pobjeda ekipe bila joj je ispred nje. Bodove koje je postizala ,postizala je zbog tima a ne samo zbog sebe. Zbog toga su je voljele i saigračice i publika. Iako je bila planirala prestati baviti se odbojkom, prestati igrati nije to mogla u potpunosti. Bila je na raspolaganju upravi ŽOK “Bosna” trudila se svoje znanje i iskustvo prenijeti na mlađe generacije, jer Erna nije samo igrala odbojku ona je živjela odbojku. Nažalost njen život prerano je prekinut u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u večernjim satima 3.janura 2018.godine. Njena smrt šokirala je Kalesiju i cijelu Bosnu i Hercegovinu

(NKP.ba)