PODIJELI

aldina saraylicPripremajući se za svadbu koja je trebala biti ove godine 24-godišnjoj Aldini Sarajlić, nastanjenoj u Dubnici kod Kalesije, je  dijagnosticirana akutna leukemija.
Za ovu vrstu bolesti izliječenje je moguće jedino transplantacijom koštane srži koja se može uraditi samo van granica BiH. Sama transplantacija koštane srži košta 250.000 eura. To je jedina šansa za njeno izliječenje…

Kalesijci su bili šokirani kada je objvaljena ova priča, ali veoma brzo je pokrenuta akcija u kojoj učestvu svi građani općine Kalesija, od najmlađih do onih nastarijih. Zahvaljujući medijma, ali i merhametu naših Kalesijaca, ova vijest je brzo obišla cijelu BiH, ali je svoj odjek imala i među našom dijasporom u cijelom svijetu.

Akcija prikupljanja novčanih sredstava je u toku. Uplate dolaze iz cijeloga svijeta, ali naglašavamo da je potrebno blizu pola miliona KM, pa bi svaka Vaša preporuka rodbini i prijateljima u BiH i inostranstvo mogla biti od izuzetnog značaja.


U četvrtak (14. mart) na račun za liječenje Aldine Sarajlić je pristigla uplata u iznosu od 2.000 Eura od nogometnog reprezentativca naše zemlje, Vedada Ibiševića.
VEDAD IBISEVIC UPLATA ZA ALDINU

Uskoro će Vedo sa ostalim “Zmajevima” stići u BiH na okupljanje pred susret protiv Grčke, a nadamo se da će primjer ovog Vlaseničana slijediti i još neki reprezentativci.

vedad ibisevic pomaze lijecenje aldine
Vedo Ibišević uplatio 2.000 eura za liječenje Aldine Sarajlić

 

Kako pomoći Aldini Sarajlić – POGLEDAJTE OVDJE

(NKP kalesijski.com)

PODIJELI