VIDEO/ Kalesijski Dom zdravlja NE RADI ni četvrti dan Kurban bajrama: Kada...

VIDEO/ Kalesijski Dom zdravlja NE RADI ni četvrti dan Kurban bajrama: Kada se preko leđa pacijenata (građana Kalesije) popravljaju “međuljudski odnosi u ustanovi”

1999
0
SHARE

JZU Dom zdravlja Kalesija je nedavno dobio novog V.D. direktora, specijalista porodične medicine Asim Mehmedović, koji je u periodu od 16 mjeseci 7. (SEDMI) imenovani direktor u ovoj ustanovi.
Vjerovatno da to govori u kakvom stanju je kalesijski Dom zdravlja, a u cijelom tom procesu najviše ispaštaju pacijenti (građani Kalesije) koji su, barem oni koji su iole finansijski stabilni, već odavno svoje živote povjerili privatnim ordinacijama i klinikama.


VEZANA VIJEST
Nakon mjesec dana i Edin Redžić podnio ostavku na direktorsko mjesto u Domu zdravlja Kalesija: Asim Mehedović SEDMI (!!!) imenovani direktor u 16 mjeseci (30.06.2022.)

Novi V.D. direktor je rekao da je jedan od prioriteta u budućem šestomjesečnom mandatu da unaprijedi međuljudske odnose unutar kolektiva.

Tako je u cilju zbližavanja sa uposlenicima kalesijskog Doma zdravlja određeno da uposlenici ove ustanove odmaraju treći i četvrti dan Kurban bajrama (ponedjeljak i utorak, 11. i 12.juli 2022).

Iako ostale ustanove rade (Općina, MUP, Sud… ), a privatne kompanije su po pravilu (uz rijetke izuzetke) radili i u ponedjeljak, DOM ZDRAVLJA KALESIJA JE DANAS (UTORAK, 12.juli) ZATVORENIH VRATA, osim Službe hitne pomoći.

Naš portal NKP.BA je kontaktiralo nekoliko razočaranih i ljutih građana koji su jutros “poljubili vrata” ove ustanove.
Vele da su nekima još davno zakazani termini za pregled na današnji datum.

Otišli smo na lice mjesta, i ispred JZU Dom zdravlja Kalesija zatekli nekoliko građana, većinom starije životne dobi.
Kažu da su imali i zakazane termine, ili pak da su došli po recepte za lijekove.
Pomogli smo jednoj starici da pređe do Službe hitne pomoći, jer veli da ne može da hoda od bolova u nogama, a inače je došla na termin da snimi srce. U Hitnoj smo, od nekoliko pacijenata, saznali da ne rade ni područne Ambulante.

Ranije nije bilo niukakve obavijesti da ustanova ne radi (putem medija i sl), niti na jednim vratima Ustanove danas stoji obavijest da ustanova ne radi.


— Podsjećamo, zakonom je predviđeno da za vjerski praznik radnici imaju pravo na dva dana odmora.
Prvi dan je iskorišten za Ramazanski bajram, kada se nije radilo ponedjeljak i utorak (spojeni sa vikendom), s tim da je jedan dan prenešen od 1.maja a drugi dan za Bajram.
Iako su mnogi radili i jučer (ponedjeljak, trećeg dana Kurban bajrama) veoma lijep gest, pa i poštivanje zakona i prava radnika, je da uposlenici Doma zdravlja odmore. Taj primjer bi trebali slijediti svi.

Ipak, zbog čega se odmara 4. dan Kurban bajrama?
Lijepo je biti dobar prema uposlenicima, ali svakako je bahato biti dobar preko leđa građana!

(NKP.ba)