VIDEO: Pogledajte snimak kompletne 18. Redovne sjednice OV Kalesija

VIDEO: Pogledajte snimak kompletne 18. Redovne sjednice OV Kalesija

633
0
SHARE

—- 21.01.2023.god je održana 18.Redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija, a ista je emitovana u programu NEON TV u četvrtak (26.01.2023).

Kao i sa prethodnih sjednica donosimo vam link na kojem možete pogledati kompletnu sjednicu OV.
* Prije rasprave po dnevnom redu (tačke ispod linka) raspravljalo se o (ne)pristuglim odgovorima/tumačenjima na vijećnička pitanja i inicijative, zatim rubrika nova vijećnička pitanja, kao i rasprave o samom dnevnom redu, gdje treba pomenuti da još jednom nije uveštena tačka sa prijedlogom Kluba vijećnika NIP-a da se ukine sporna odluka o povećanim iznosima paušala i dnevnica.

  • —- VIDEO kompletne 18. Redovne sjednice OV Kalesija pogledajte na linku OVDJE


USVOJENI DNEVNI RED

  1. Razmatranje donošenje Odluke o utvrdivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine iz 2022., godine na području općine Kalesija.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o zaključenju ugovora o prodaji neizgradenog građevinskog zemljišta putem javnog nadmetanja-licitacije:Rizvić (Ramiz) Mersudin, Kahrimanović (Fadil) Hazim, Muminović (Omer) Almedin, Vildić (Mujo) Fadil, Spahić (Mumin) Nermin, Ibralić (Salih) Mirsad, Majdačnić (Šemso) Šefika, Avdić (Esed) Senad, Izgradnja d.o.o. Teočak, Hasanović (Hasan) Džemal, Sakić (Ahmet) Dževad, Husić (lbrahim) Zijo, Mujkić (Fahrudin) Emir. 
  3. Razmatranje donošenje Programa izgradnje rekonstrukcije lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u periodu 2023.-2024. godina.
  4.  Razmatranje i usvajanje Programa rada Sportskog saveza općine Kalesija, sa planom raspodjele sredstava za 2023, godinu.
  5. Razmatranje i usvajanje Plana proljetne sjetve za 2023. godinu.
  6. Razmatranje i donošenje Kriterija za izradu Plana izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija
  7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog vijeća, Stručne službe i radnih tijela Općnskog vijeća Kalesija za period 01.01. – 31.12.2022. godine.
  8.  Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu Sportskog saveza općine Kalesija za 2022. godinu
  9.  Razmatranje   prihvatanje Informacije o provedenim Općim izborima održanih 02.10.2022.godine


(NKP.ba)