VIDEO/ Pogledajte Vanrednu sjednicu OV Kalesija: Vijećnici NIP-a jedini poslije svake sjednice...

VIDEO/ Pogledajte Vanrednu sjednicu OV Kalesija: Vijećnici NIP-a jedini poslije svake sjednice “podnose izvještaj” javnosti i građanima koji su ih birali

394
0
SHARE

U četvrtak (01.09.2022), dan uoči otvaranja predizborne kampanje za Opće izbore, održana je Vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija.
Veoma je zanimljivo da se ne zakazuju redovne sjednice, ali da se po “hitnoj” proceduri zakazala sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda – Rebalans budžeta Općine Kalesija za 2022.godinu.

Nakon ovog rebalansa Budžet iznosi 17,1 milion KM. Vijećnici opozicije su pokušali da upozore na činjenicu da se radi o “prenapuhanom” budžetu, prije svega zbog činjenice da je prošle godine realizovano tek 7,2 miliona KM. Istaknuto je da ovogodišnji budžet u realizaciji neće biti iznad 9, možda do 10 miliona KM, te je veoma ružno davati građanima lažne informacije, pogotovo jer se sve radi pred same Izbore.

  • —- Kompletan tok sjednice pogledajte u video zapisu…

—- Jedina stranka čiji vijećnici nakon Lokalnih izbora 2020.godine izvještava javnost nakon svake sjednice, i na neki način podnose izvještaj o svom radu, jeste Narod i Pravda (NiP) sa vijećnicima Admir Karić i Mujo Mujkić.
Mujkić je zbog privatnih obaveza i okolnosti oko kratkog roka od zakazivanja sjednice po prvi put propustio sjednicu, ali je Karić imao isti odnos kao i na prethodnih sjednicama.

  • Pogledajte šta su nakon sjednice objavili na FB stranici NIP Kalesija, kao i dio iz žestoke diskusije vijećnika Admira Karića, koji je napao načelnika i vijećnike većine.

  • —- Dio iz jedne od žestokih diskusija vijećnika Admir Karić (NiP)

(NKP.ba)