Voliš Kalesiju? Pokaži! – Kupovinom članske karte pomažete OK Bosna Kalesija

Voliš Kalesiju? Pokaži! – Kupovinom članske karte pomažete OK Bosna Kalesija

341
0
SHARE

OK BOSNA KALESIJA NKP.BAKalesijci su prošle sezone bili jedna od najljepših sportskih priča u BiH.
Momci su se doslovno prošetali Superligom FBiH te više nego zasluženo obezbjedili plasman u Premier ligu, a učešće na završnom turniru Kup takmičenja je jedna od najljepših sportskih priča u Kalesiji ikada.
Kalesijski odbojkaši su nakon finala KUP-a BiH dobili titulu “Ponos Općine” (Pogledajte prelijepu sportsku priču –FOTO).

Iako su pripreme OK Bosna Kalesija za sezonu 2013/2014 zbog finansijskih problema počele sa zakašnjenjem, u uslovima koji su vjerovatno najlošiji od svih klubova koji će se takmičiti u okviru Premijer lige, odbojkaši iz Kalesije se drže u sredini tabele.
Proteklog vikenda u Kalesiju su donijeli još jednu srebrnu medalju (pogledajte OVDJE). Naime, u finalu Kupa FBiH OK Bosna je poražen od OK Jedinstvo Brčko sa 3:1 u setovima.

OK Bosna Kalesija je proteklih godina daleko najbolja sportska ekipa na području općine Kalesija. Na izborima najboljih sportista Općine, ovaj klub proteklih godina “pokupi” sve nagrade, ali da bi igrali ozbiljnu ulogu u eltinom razredu bh. odbojke ove, kao i narednih, sezone trebat će pomoć Općine, ali i pomoć građana cijele Općine.
OK BOSNA clanska karta 10KM
Neformalna grupa građana Kalesije, koju čine ugledni građani Općine,  pokrenula je akciju SPASIMO SPORT U KALESIJI.
OK Bosna Kalesija je najbolji sportski kolektiv općine Kalesija, a zbog loše finansijske situacije upravo će se za ovaj klub u narednom periodu prodavati Članske karte u apoenima od 10, 20, 30, 50 i 100KM.
Pored novčane pomoći klubu, Vaš doprinos možete dati u vidu sportske opreme (dresovi, trenerke, patike…).

Za više informacija možete kontaktirati  Samira Aljića, bivšeg igrača i kapitena OK Bosna Kalesija, na broj 061/406-072.

NKP.ba poziva sve ljubitelje odbojke, sporta, sve one koji vole Kalesiju, da se odazovu ovoj akciji.
Pomoć OK Bosna Kalesija se očekuje i od Kalesijaca koji žive i rade van granica BiH. 
Kalesijska dijaspora je nebrojeno puta pokazala da nije zaboravila na svoju rodnu grudu, a ovo je prilika da još jednom “smečiraju” i pokažu da vole Kalesiju i Kalesijce.

Hoće li Kalesija i dalje nositi epitet “Grad odbojke” ovisi o svima nama.

Igrači koji nastupaju za OK Bosna Kalesija u sezoni 2013/2014:
Mirza Tubić, Selmir Bešlić, Mirnes Idrizović, Aldin Džafić, Jasenko Ibričić, Sabahudin Burek, Damir Mehmedović, Semir Turić, Arnel Imamović, Nermin Hanumić, Jasmin Požegić, Haris Čanić,  Mirnes Mešanović
Igrač-trener: Adnan Karić

(NKP.ba)