PODIJELI

Kako smo već pisali prije nekoliko dana, za samo sedam sati u Srebreniku je realizovan projekat u sklopu kojeg je napravljen tunel za dezinfekciju svih korisnika JZU Dom zdravlja.
Naknadno su izrađena još dva tunela koja su postavljena ispred PU Srebrenik kao i na Gradski trg u Srebreniku.

Ovaj poduhvat predstavio je primjer odgovornosti, rada i djelovanja u teškim vremenima širenja pandemija korona virusa a firma koja je zadužena za ovo inovativno rješenje u doba pandemije je Herceg d.o.o. iz Srebrenika.
Jučer (ponedjeljak, 30.marta) su postavljena tri tunela na ulazu u tri klinike UKC Tuzla, od kojih i jedan u Klinici za plućne bolesti koja se nalazi u naselju Slavinovići.

“Naša vrijedna ekipa konstantno radi na usavršavanju funkcionalnosti tunela. U narednim danima ćemo objaviti video sa detaljnim uputstvima i šemama od toga gdje i koje dijelove nabaviti pa do same konstrukcije tunela, kako bi i ostale društveno odgovorne firme u BiH mogle pomoći svojim građanima.” navode iz Hercega.

Ovaj humani poduhvat kompanije Herceg d.o.o. iz Srebrenika pohvalila je i ministrica zdravstva TK Dajana Čolić.

‘Tuneli za dezinfekciju koje su izradili privrednici iz Srebrenika uz podršku tamošnjih lokalnih vlasti i donirali ih UKC-u Tuzla su za svaku pohvalu. To je u ovom trenutku najefikasniji način za za sprečavanje unosa zarazne infekcije u ovu zdravstvenu ustanovu’ – kazala je za Tuzlanski.ba ministrica Dajana Čolić.

Tuneli su namijenjeni dezinfekciji odjeće građana i uposlenika, a funkcioniraju na principu senzora.

(Tuzlanski/ NKP.ba)

PODIJELI