Završen odbojkaški turnir u okviru RSI 2013: PU Kalesija ispred Gradskog taksija,...

Završen odbojkaški turnir u okviru RSI 2013: PU Kalesija ispred Gradskog taksija, Općine i Medžlisa

551
0
SHARE

Osamnaestu godinu zaredom u Kalesiji se igraju Radničke sportske igre (RSI).
Malonogometni turnir se igra od 1996. godine, a 2007. godine u Radničke sportske igre je uvršteno i odbojkaško takmičenje.

PU Kalesija
PU Kalesija – pobjednik odbojkaškog turnira RSI 2013.

Od 19.juna do 5.jula u sali MSŠ Kalesija se igrao odbojkaški turnir RSI 2013, na kojem je učešće uzelo devet ekipa; Organ uprave općine Kalesija , PU Kalesija, MIZ Kalesija, Dom zdravlja, MSŠ Kalesija, Unis Tok doo, Plastikal doo, Gradski Taxi Kalesija i Veterinarska stanica.

Nakon međusobnih duela svih učesnika polufinale su izborili: MIZ Kalesija, Gradski Taxi Kalesija, PU Kalesija i Organ uprave.

U prvoj polufinalnoj utakmici  PU Kalesija je sa 2:0 u setovima savladala Organ uprave, dok je u drugom polufinalnom meču između kalesijskog Medžlisa i Gradskog taksija viđena dosta uzbudljivija utakmica. Drugi finalista je bio poznat nakon trećeg seta, koji je otišao na stranu ekipe Gradski taksi.

U finalu se igrala veoma dobra odbojka a slavila je PU Kalesija sa 2:0 u setovima. Za policiju su na ovogodišnjim igrama nastupali i donedavni profesionalni odbojkaši, pa se ekipa Gradskog taksija morala zadovoljiti drugim mjestom.

1/2 finale odbojkaškog turnira RSI 2013:
Organ uprave – PU Kalesija 0:2
Gradski Taxi – MIZ Kalesija 2:1
Finale
Gradski Taxi – PU Kalesija 0:2

—Organizator “Radničkih sportskih igara”  je Sportski savez općine Kalesija,  a pokrovitelj  RSI je općinski načelnik Rasim Omerović.
Ovogodišnji organizacioni odbor su činili Rašid Tubić, Enver Mešić i Ibrahim Kurtić.

U septembru se igra i malonogometni turnir u sklopu RSI 2013, na kojem pravo nastupa imaju osobe zaposlene na području općine Kalesija, pod uvjetom da nisu registrovani u nekom od klubova.

 

A.Karić
(NKP.BA)