PODIJELI

akolll
I tako, završen je prvi dio druge sezone prve amaterske košarkaške lige u BiH.
Prvak je ekipa iz Tojšića, Cezam, koja će sa prvog mjesta uskočiti u doigravanje gdje će snage odmjeriti sa Tuzlafarmom. U drugom duelu, okušat će se Jala i Neon.

Ali… ovo kolo je obilježio Aldin Abadžić, koji je sa 30 ubačenih poena oborio rekord lige i zasjeo na prvo mjesto strijelaca. Adnan Hodžić iz Vukovija je uhvatio prvo mjesto u top 10 skakača naše lige. Razočarala je samo ekipa Kosta Popov koja drugi put nije izašla na megdan protivničkoj ekipi. Rekord je postavila i ekipa Cezama koja je zabilježila 8 uzastopnih pobjeda. A Jasmin Tupković je prvi koji je prebacio 100 poena u našem takmičenju.

Rezultati 9. kola AKOL lige:
Vukovije – Jala 41:25
Cezam – Kosta Popov 20:00 *
Tuzlafarm – Neon 32:51
Orlando – Baucentar 40:47
Misir – Millennium 45:56
*Pobjeda Cezama službenim rezultatom zbog nedolaska ekipe Kosta Popov
VUKOVIJE AKOL II
IZNENAĐENJE NA POČETKU

Iako su momci iz Tuzle odlučili da povuku ručnu te da se odmore pred doigravanje, ovako žestok poraz nisu očekivali. Vukovije su zaigrale punom snagom i nanijele Jali jedan od najtežih poraza u drugoj sezoni. Ponovo je sjajnu partiju pružio Adnan Hodžić, koji je ubilježio novi double-dobule, pogodivši 16 poena i uhvativši 14 lopti. Podršku mu je pružio Eldar Hodžić sa 9 poena. S druge strane, donekle se istaknuo Dino Sulejmanović koji je ubacio 8 poena, kao i Danijel Marković, no Sulejmanović je imao skok više, čak tri. Jala je pružila prilično blijedu partiju što su Vukovije iskoristile i pokazale da im je mjesto u gornjem domu AKOL-a.
Jala će se u doigravanju sastati sa Neonom, koji je prosto rasformirao Tuzlafarm, i ova bi im utakmica trebala biti opomena pred taj duel.

CEZAM AKOL II
CEZAM BEZ GREŠKE…

Utakmica između Cezama i Kosta Popova nije odigrana zbog nedolaska tuzlaka, čime je meč riješen za zelenim stolom u korist tojšićana.

Tako su momci u narandžastim majicama ni krivi ni dužni postavili rekord u neporaženosti nanizavši osam pobjeda.

NEON AKOL II
NEGATIVNO IZNENAĐENJE

Tuzlafarm je snažno otvorio utakmicu protiv Neona. Šehrić je bez problema nanizao šest poena ali su se probudili Tupković i ekipa te ekipi iz Tuzle nanijeli jedan od najtežih poraza u ovoj sezoni.
Ono što treba istaknuti je to da su se u Neonu svi upisali u strijelce što je u konačnici i odlučilo rezultat. Tupković je zabio 15 a Karić i Omerbegović po 7 poena.
U Tuzlafarmu, jedini na visini zadatka bio je Armin Šehrić sa 13 poena i 8 skokova. Donekle ga je pratio Vejzović sa 7 poena. No bilo je to premalo za bolji rezultat.
Obje su ekipe izborile doigravanje i očekuju ih teške utakmice. Tuzlafarm će igrati sa Cezamom a Neon sa Jalom.
Ukoliko žele u finale, tuzlaci će morati pružiti bolje izdanje.

zux-4 AKOL IIPONOSNO DO KRAJA

Ovo nismo očekivali. Orlando je u ovom meču u svakom smislu bio favorit. To je pokazao na početku utakmice a… onda se dogodilo nešto nevjerovatno.
Momci iz Memića su pohvatali konce, držali se do drugog poluvremena i onda preokrenuli utakmicu naopačke. Imširović i Omerović su ubacili po 10 poena a Jusić je najbolje skakao, uhvativši 11 lopti.
S druge strane, odličnu utakmicu je odigrao Fuad Grbić, koji je ubacio 18 poena.
No memići su kontrolisali reket i zatvorili svaki prilaz košu. To je i rezultiralo iznenađujućom ali vrijednom pobjedom koju je ova ekipa svakako zaslužila.

ZIVINICE AKOL II

REKORDI PADAJU…

Na kraju su snage odmjerili Misir i Millennium. Živiničani su na krilima fenomenalnog Abadžića, koji je uredno zabio 30 nevjerovatnih poena i skočio na prvo mjesto strijelaca druge sezone AKOL lige. Pored njega, Mešanović je zabio 10 peona, što je bilo dovoljno za pobjedu protiv Misira u kojem je Fehim Hasanović pružio fantastičnu utakmicu zabivši 16 poena i uhvativši 13 lopti.
Rame uz rame sa njim, odlično je odigrao Esad Halilović, koji je ubacio 15 poena, no to je zaista malo, kada s druge strane igra Aldin Abadžić, jedan od najboljih krilnih centara u ligi.
Milenium je tako ubilježio vrijednu pobjedu a Misiru preostaje da čeka narednu sezonu i obogati igrački kadar.

tabela akol lige nakon 9. kolaaParovi polufinalnih utakmica:
CEZAM – Tuzlafarm
NEON Kalesija – Jala Tuzla

J.S.
(NKP.BA)

PODIJELI