Zmajevi u najjačem sastavu protiv Švicarske: Protivnik “po mjeri”, podrška bh. navijača...

Zmajevi u najjačem sastavu protiv Švicarske: Protivnik “po mjeri”, podrška bh. navijača iz cijele Evrope

75
0
SHARE

zmajevi

Rijetke su selekcije sa evropskog tla sa kojima naš najbolji tim dosad nije ukrstio koplja, a Švicarska je upravo jedna od njih.

Prvi naš susret protiv Švicaraca na programu je večeras, a na njemu će selekor Mehmed Baždarević provjeriti trenutnu formu igrača koji bi u ovom trenutku činili startnu postavu bh. tima.

Za razliku od nedavnog gostovanja u Luksemburgu, Zmajevi će večeras istrčati u najjačem sastavu predvođeni Edinom Džekom, uz vjerovatnu formaciju sa dva napadača. Meč bi tako mogli početi Begović, Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Pjanić, Višća, Lulić, Ibišević i Džeko.

Naši igrači i ovog puta imat će ogromnu podršku navijača iz svih švicarskih gradova, ali i iz ostalih zemalja Evrope.

Švicarsku sa klupe predvodi bh. stručnjak Vladimir Petković, a njegov tim sačinjen je od niza igrača koji korijene vuku sa ovih prostora. Selekciji čija forma je u usponu večerašnja utakmica poslužit će kao dobra provjera za Euro na kojemu će nastupiti za razliku od bh. tima.

Svakako da bi ova utakmica, iako je prijateljska, mogla pokazati gdje je trenutno mjesto Zmajeva, jer je reprezentacija Švicarske svakako protivnik “po mjeri”.

— Utakmica počinje u 20.30 sati (utorak, 29.marta), a direktan prijenos možete pratiti na FACE TV.

.
(NKP.ba)