Zvanično završena sezona na Panonskim jezerima: Kompleks ostaje otvoren za šetnju i...

Zvanično završena sezona na Panonskim jezerima: Kompleks ostaje otvoren za šetnju i rekreaciju

573
0
SHARE

Obzirom na loše vrijeme sa kišom i niskim temperaturama još od 23. avgusta, kao i vremensku prognozu za prvu polovinu septembra sa relativno niskim jutarnjim i dnevnim temperaturama i kišom, odlukom Uprave i Nadzornog odbora JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u utorak 31. avgusta 2021. godine zvanično završio ovogodišnju ljetnu sezonu.

Kompleks Panonskih jezera je od srijede 01.09.2021. godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07:00 do 19:00 sati, ali ne i za kupanje, obzirom je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima i završen rad spasilačko-redarske službe.
Gostima će biti na raspolaganju otvorene bašte kod slanih Slapova, restorana Lovac na trećem jezeru, kao i otvorena bašta Meduza Beach bar-a na drugom jezeru Panonike.

Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10:00 do 18:00 sati, sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim gostima koji su posjetili kompleks tokom protekle uspješne ljetne sezone, posebno građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili Tuzlu i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja Srbija (Beograd, Novi sad, Užice, Valjevo, Loznica, Šabac, Sombor, Sremska Mitrovica, Bor, Pančevo, Niš, Kanjiža, Kruševac, Ruma, Zemun Vršac itd.) i zemalja EU Hrvatska (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Gunja, Varaždin itd.), Slovenija, Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Češka, Mađarska, Norveška, Danska, Irska, … itd.), dajući na taj način vjeru u oporavak i bolju budućnost za razvoj turizma kao značajne privredne grane u razvoju Grada Tuzla, TK i BiH.

“Pozivamo građane da dio svog slobodnog vremena provedu u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim slanim Slapovima i stazama oko sva tri jezera.” navode iz JKP Pannonica.

(NKP.ba)