“Zvijezde znanja” u Kalesiji: Promocija učenika generacije na panoima u centru grada(FOTO)

“Zvijezde znanja” u Kalesiji: Promocija učenika generacije na panoima u centru grada(FOTO)

593
0
SHARE

Admir Karić, vijećnik u Općinskom vijeću Kalesija, samoinicijativno se potrudio da drugu godinu zaredom promoviše učenike generacije u 6 (šest) kalesijskih škola; pet osnovnih škola (Memići, Kalesija, Rainci, Tojšići i Vukovije) i jedna srednja škola (MSŠ Kalesija).

  • Kako ih je nazvao “ZVIJEZDE ZNANJA”, posteri šest učenika i učenica generacije će ovoga ljeta krasiti reklamne panoce u centru Kalesije.Riječ je: Ajla Kaladžić (MSŠ Kalesija), Hadi Ćurtović (OŠ Kalesija), Rasim Ibralić (OŠ Rainci), Lamija Šišić (OŠ Tojšići, koja je ujedno i učenica generacije Osnovne muzičke škole u Tuzli) i Nudžejma Alić (OŠ Vukovije).

“Čestitam – Ajli, Hadiju, Ahmedu, Rasimu, Lamiji i Nudžejmi… Čestitam i njihov roditeljima. Čestitam i njihovim nastavnicima/profesorima. Želim im mnogo uspjeha u daljnoj karijeri, uz nadu da će ostvariti svoje želje koje nose u srcima, ali i da će biti korisni zajedini – Kalesiji i Bosni i Hercegovini.” – istakao je Admir Karić na Facebook stranici, te dodao;

“Sit sam, a vjerujem i veliki broj građana, da naše ulice, i generalno javni prostor (uključujući i internet) u većini slučajeva popunjavaju vijesti i slike/lica koje postavljaju, pa čak i nameću, pogrešne standarde. Želim da promovišem, i želim da promovišemo ZNANJE, kao pokretačku snagu svega na ovom dunjaluku!
Kao vijećnik u aktuelnom sazivu Općinskog vijeća Kalesija, nisam uspio da se izborim za budžetsku stavku da za učenike generacije, ali i slične stvari, imamo posebnu stavku da ih promovišemo na velikim bilbordima, ali i posebne nagrade. Ali u privatnoj režiji mogu, za sada, ovoliko! Zasigurno ću se i u budućnosti boriti za promociju ovakvih stvari.” – zaključio je Karić.

(NKP.ba)