PODIJELI

Heroji se rađaju na bojnom polju, a na nedavno zavrsenom derbiju između FK Sloga Tojšići i FK Bosna Kalesija, rođen je novi heroj, barem za svoju čaršiju, za svoje prijatelje, familiju i mjesto u kojem živi.
Adnan Zulić, tek od ove sezone prvotimac Sloge, nametnuo se dobrim igrama i za vrlo kratko vrijeme stekao status prvotimca.

adnan zulic coke

Ime i prezime: Adnan Zulić
Datum rođenja: 02.11.1994 godine
Mjesto rođenja: Speyer Njemačka
Klubovi za koje je do sada nastupao: Omladinske selekcije FK Sloga’ Tojšići , FK Mladost Kikači (posudba), FK Sloga Tojšići (prvi tim)

Ovo mu je, kako sam kaže, bio prvi derbi. (Pogledajte izvještaj sa derbija Sloga  – Bosna OVDJE)
Trema pred derbi, besana noć od uzbuđenja i spremnost da se u toj utakmici da svaki atom snage kako bi se ostvario cilj, a ukoliko je to moguće i da zatrese mreža velikog rivala.
Na njegovu sreću to mu je i uspjelo, negdje oko 60 minute susreta nakon greške zadnje linije protivnika i prodora njegovog brata i suigraca Semira Zulica, mladi Adnan je ispratio akciju jer mu je to trener sugerisao, te dobija nesebično dodavanje koje sigurnim udarcem koristi i postiže zlata vrijeda gol, koji je, ispostavit će se, bio i pobjedonosni za Slogu.

“Mojoj sreći nije bilo kraja, u tim trenutcima kao da sam lebdio, adrenalin mi je proradio, nikada do sada nisam osjetio nesto slično” – kaže nam mladi napadač Sloge, Adnan Zulić.
SLOGA TOJSICI 24.8.2013.

Nakon našeg upita da je na vrlo karakteristican način proslavio pogodak, on kaže:
“To je bilo sasvim spontano, nisam to planirao, ali otišao sam pred gostujuću publiku i tamo ga proslavio jer su nas prije utakmice omalovažavali, ponižavali, te unaprijed prežalili, a sa ovim golom sam kao i svi ostali moji suigrači želio da svim kritičarima zatvorim usta. Mi imamo strašno mladu ekipu, koja ima odličan potencijal da napreduje i bude ponovo u vrhu gdje nam je i mjesto. Sebe vidim i u budućnosti kao fudbalera, nadam se da ću upornim radom i dobrim igrama, kao i golovima skrenuti pažnju na sebe i da ću u nekoj bliskoj budućnosti obući dres nekog od naših velikih klubovam, a zašto ne i stranih klubova.”

Iskreno se nadamo da će njegove želje biti ostvarene, a jedno je sigurno, za FK Sloga Tojšići nema zime, barem u nekom narednom periodu.

S.Sakić
(NKP.ba)

PODIJELI