Amir Ibrahimović nije zaboravio na svoju Slogu: Mladi golman skromnom donacijom pokazao...

Amir Ibrahimović nije zaboravio na svoju Slogu: Mladi golman skromnom donacijom pokazao da cijeni klub koji mu je dao šansu

2289
0
SHARE

Amir Ibrahimović koji je branio u dresu tojšićke Sloge je već godinu i pol stanovnik Njemačke, gdje je kao mlada osoba dobio posao ali i fudbalski angažman.
U novom klubu ima odlične uslove, brzo je postao standardan, a pored dobrih nastupa dobio je povejrenje rukovodstva kluba da se dodatno afirmiše tako što će raditi sa najmlađim polaznicima škole golamana u klubu.

Mladi Ibrahimović nije zaboravio svoju nekadašnju ekipu, za koju je nastupao skoro 4 godine, te je nakon nastupa u juniorima veoma brzo dobio šansu u prvoj ekipi.


Ovih dana je Ibrahimović na odmoru u rodnoj Sapni, a odmor je iskoristio da posjeti svoj klub.
Iako mlad igrač, Ibrahimović je osjećao obavezu da se oduži ekipi koja mu je dala šansu, pa je skromnom donacijom iznenadio članove Uprave, Nijaza Vejzovića i Safeta Šahmanovića.
Amir je nekadašnjim kolegama obezbijedio jednu garnituru takmičarske opreme (dresovi i šorcevi), kao i majice za zagrijavanje.
Vejzović i Šahmanović su istakli da im je prije svega drago da ih posjetio donedavni igrač, a još draže im je bilo saznanje da Amiru ide odlično u Njemačkoj.

Amir Ibrahimović (10. 06. 1997.) je svoje prve fudbalske korake napravio u FK Sapna, da bi 2015.godine stigao u FK Sloga Tojšići. U mlađim selekcijama je skrenuo pažnju na sebe. Veoma mlad je dobio šansu za u seniorskoj ekipi, nakon čega su uslijedile ponude nekoliko velikih bh. klubova. Od transfera ga je udaljila jedna teža povreda. 
Amir se nako  toga odlučio otići u Njemačku, gdje osim radnog angažmana nastupa za FC Wacker München u ‘Kreiss liga’. Pored zapaženih igara u klubu je stekao povjerenje, pa čak radi ka trener sa najmlađim polaznicima golmanske škole u klubu. 
Imao je ponuda i od ekipa iz većeg ranga takmičenja ali će, kako kaže, u Wackeru ostati barem do kraja sezone.

 

(NKP.ba)