Ibro Mahmutović novi trener tojšićke Sloge: Cilj je ekspresan povratak u Drugu...

Ibro Mahmutović novi trener tojšićke Sloge: Cilj je ekspresan povratak u Drugu ligu

1231
0
SHARE
Ibro Mahmutović

Skoro dvije decenije, sa prekidima, Ibro Mahmutović je bio uz FK Bosna Kalesija, a u drugom dijelu sezone 2020/2021 će sa klupe voditi rivala iz Tojšića, FK Sloga, gdje će zamjeniti Šefika Imamovića koji će trenersku karijeru nastaviti u omladinskom pogonu tuzlanske Slobode, koje će voditi u elitnom razredu bh. fudbala.

Sloga je dugo važila za jedan od najstabilnijih drugoligaša, ali su prošle sezone veoma loše počeli, a nakon prekida sezone usljed pandemije ostali zakovani za donji dio tabele i izgubili status drugoligaša.
Nakon prvog dijela sezone 2020/2021 u I ligi TK se nalaze u vrhu tabele, tačnije na drugoj poziciji sa 3 boda zaostatka u odnosu na lidera, FK Mladost Kikači.
U Upravi kluba ne kriju ambicije da se odmah vrate u drugoligaški rang, a Ibro Mahmutović bi svojim iskustvom zasigurno mogao pomoći u tome.

“Veoma čudno se osjećam kada je u pitanju dogovrena saradnja sa tojšićkom Slogom. Vezan sam za kalesijsku Bosnu, gdje sam proveo skoro dvije decenije sa prekidima. Sezonu i pol moje trenerske karijere sam prveo u Raincima Gornjim, a sve ostalo sam bio vezan za FK Bosna. Bilo je nekih nagovještaja da ponovo budem na klupi Bosne, ali…
Sloga je ekipa koju sam uvijek cijenio. Istina, do sada mi ova ekipa uvijek bila rival, i uvijek su to bile zanimljive utakmice, kako na terenu tako i na tribinama. Pobjeđivao sam Slogu kada sam imao slabiju ekipu, a gubio sam utakmice kada smo bili izraziti favoriti. Dakle, radi se o klubu koji ima karakter.
Cilj je da se Sloga ekspresno vrati u Drugu ligu FBiH, ali i da pravimo mladu ekipu za duge staze.
Novi izazov za mene, i nadam se da će biti uspješan” – govori Ibro Mahmutović.

(NKP.ba)