Autobus sa studentima iz BiH sletio sa autoputa,36 ozlijeđenih

Autobus sa studentima iz BiH sletio sa autoputa,36 ozlijeđenih

380
0
SHARE

Autobus sa studentima iz Bosne i Hercegovine sletio je sinoć oko 00:45 sati s autoputa kraj Kutine (grad koji je udaljen 70 kilometara od Zagreba).Pritom je čak 36 osoba ozlijeđeno, od čega dvije teže, ali srećom nitko nije u životnoj opasnosti. Banjalučki studenti su bili na jednodnevnom izletu u Grazu i stradali su na povratku kući.

Do nesreće je došlo na autoputu A3 Bregana-Lipovac u blizini Repušnice, u smjeru Slavonskog Broda. Kako je za index kazala glasnogovornica PU sisačko-moslavačke, 38-godišnji državljanin BiH je upravljao autobusom bosanskohercegovačkih oznaka u kojem se nalazilo 55 putnika te je zbog ne kretanja sredinom prometne trake autobus prešao preko zaustavnog traka i završio u kanalu pokraj autoputa, gdje se prevrnuo na bočnu stranu. Kako bi izvukli

putnike, vatrogasci su morali čak i rezati dijelove autobusa.

Od 55 putnika ih je 36 ozlijeđeno. 34 osobe su, uključujući i vozača, zadobile lakše ozljede, a dvije su teže ozlijeđene i zadržane su na bolničkom liječenju, ali se ne nalaze u životnoj opasnosti. Stradali su vozilima Hitne pomoći iz Kutine, Popovače, Novske i Siska prevezeni u sisačku i novogradišku bolnicu. Vozač autobusa će biti kazneno prijavljen zbog izazivanja prometne nesreće, prenosi index.hr.

(NKP kalesijski.com )