Emir Loznica i Omer Muminović na spisku U-16 reprezentacije BiH: Veliko priznanje...

Emir Loznica i Omer Muminović na spisku U-16 reprezentacije BiH: Veliko priznanje za KK Bosna Kalesija

826
0
SHARE

U omladinskom pogonu KK Bosna Kalesija, koji raspolaže sa pionirima, kadetima i juniorima u takmičarskoj kategoriji, te predpionirima (škola košarke), se odlično radi već duži niz godina.

Na adresu KK Bosna Kalesija je stiglo je pismo iz Košarkaškog saveza BiH, koje je obradovalo cijeli kolektiv, od uprave kluba pa do najmlađih igrača i njihovih roditelja.

Naime, selektor U-16 reprezentacije BiH, Admir Prašović je na širi spisak potencijalnih kandidata za reprezentaciju uvrstio dva omladinca KK Bosna Kalesija, Emir Loznica (2002.godište) i Omer Muminović (2003.).
Riječ je o širem spisku za kontrolne treninge, na kojima će se izvršiti selekcija igraća koji će u narednom periodu igrati kvalifikacione mečeve za našu reprezentaciju.

Radi se o momcima koji nastupaju za kadetsku selekciju kalesijskog kluba, a Muminović još uvijek ima pravo nastupa za pionire.
Loznica i Muminović dominiraju među svojim vršnjacima u Omladinskoj regionalnoj ligi.

Treneri Jasmin Tupković i Danir Beganović, kao i uprava na čelu sa predsjednikom Ibrahimom Aljićem, su izuzetno zadovoljni činjenicom da njihovi igrači privlače pažnju velikih klubova, ali i reprezentacije.
Proteklih mjeseci nekoliko igrača omladinskog pogona se našlo na radaru tuzlanske Slobode, a proteklih dana nekoliko igrača se okušalo i u košarkaškim akademijama u Sarajevu – u Sparsima, Košu i Burchu.

I narednih dana nas očekuju lijepe vijesti iz KK Bosna Kalesija, gdje se proteklih mjeseci dešavaju brojne lijepe stvari.

(NKP.ba)