PODIJELI

Na adresu našeg portala je stiglo nekoliko fotografija od našeg čitaoca, zabilježenih danas u popodnevnim satima u kalesijskom
naselju Dubnica.
Riječ je o lokacija u neposrednoj blizini ulaza u Mektebski centar Dubnica, koji je u vlasništvu MIZ Kalesija.

Prema riječima autora fotografija, mašine jedne kalesijske firme vrše iskopavanje zemlje koja se odvozi na privatno imanje.
Čitalac kaže da ne zna da li firma ima potrebne dozvole za ove radove, ali da je svakako problem što se uništava put, odnosno asfaltna površina koja je urađena ne tako davno.

Podsjećamo, asfalt na ovoj dionici je rađen nedavno, a finansijer je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina Kalesija.

Pozivamo da općinska inspekcija obiđe “radilište” i utvrdi da li se radovi vrše u skladu sa eventualnom dozvolom, kao i da se utvrdi eventualna odgovornost za uništavanje općinske imovine. 
Također, pozivamo instituciju Medžlisa IZ Kalesija da obiđu lokaciju i utvrde da li je ugrožen put koji vodi do imovine Medžlisa, koja je proteklih dana “oživila”, i gdje je veliki broj građana Kalesije u okolnostima “vanrednog stanja i ograničene kretnje” posjetio ovu lokaciju i uživao u prirodi i sadržajima koje nudi MC Dubnica.

  • – U nastavku pogledajte četiri fotografije koje smo dobili od našeg čitaoca, kao i fotografiju zabilježenu na istom mjestu prije nekoliko dana koju smo objavili na našoj FB stranici…

>>> Fotografija zabilježena dronom iznad ove lokacije prije nekoliko dana…

(NKP.ba)

PODIJELI