FOTO/ Startala IV sezona AKOL-a: Novajlije slavile protiv šampiona, NKP ubjedljiv protiv...

FOTO/ Startala IV sezona AKOL-a: Novajlije slavile protiv šampiona, NKP ubjedljiv protiv Živinica

652
0
SHARE

AKOL LIGA

U nedjelju (31.05.2015.) je u Kalesiji odigrano prvo kolo četvrte sezone prve i jedine amaterske košarkaške lige. Upriličena je i skromna ceremonija otvaranja kojoj je prisustvovalo oko 150 košarkaša iz deset ekipa koje učestvuju u ovoj sezoni.
Prisutnima su se obratili Admir Delić, kao jedan od organizatora i Muhamed Avdić, predsjednik sportskog saveza općine Kalesija.
Novu sezonu je simboličnim podbacivanjem otvorio Nedim Salaharević, brat Edina Salaharevića, nekadašnje velike nade jugoslavenske košarke i tuzlanske Slobode a čije ime krasi nagradu za najboljeg skakača lige.
Nakon toga, u skoro ispunjenoj sali MSŠ Kalesija, koja je jedan od pokrovitelja takmičenja, zaigrale su ekipe Srebrenika, novajlije u ligi i Talenata, aktuelnih šampiona.

Rezultati prvog kola IV sezone AKOL-a:
Srebrenik – Propali Talenti 42:29
HitMen – Bingo Premier 26:32
Vukovije – Jala 24:22
Miljanovci – Corso BiH 34:38
NKP – Živinice 55:29
*Napomena: Utakmice traju 2 x 15 minuta, bez zaustavljanja vremena.

– Komplene izvještaje uz statistiku, kao i snimak barem po jedne utakmice iz svakog kola, možete pogledati na web stranici www.AKOLBASKET.com, odnosno putem Facebook stranice AKOL.

akol4 otvaranje panoramaakol4 otvaranje tribine 2


SREBRENIK POKAZAO ZUBE

Iako se od favorita i aktuelnih šampiona Talenata, očekivala lagana pobjeda nad novom ekipom iz Srebrenika, ipak se dogodilo čudo. Igra u prvom periodu je bila izjednačena a Srebrenik je uspio namaknuti vodstvo, koje su na kraju sačuvali do kraja.
U posljednje dvije minute igre, kada se štopalo vrijeme, momci iz Srebrenika su pokazali zube i predvođeni Buljubašićem i Pedljićem koji su zabili 16 odnosno 8 poena, nanijeli težak poraz talentima.
U poraženoj ekipi istakli su se Marjanović i Vejzović sa 9 odnosno 8 ubačenih poena. Skok igra je bila ujednačena, no talente je prvashodno pobjede koštalo loše izvođenje slobodnih bacanja.

Inače, ovu utakmicu će te moći uskoro pogledati na našoj web stranici i posvjedočiti fenomenalnoj igri i sjajnom otvaranju sezone.

OKRŠAJ NOVAJLIJA

Stari igrači u novim ekipama. I dobra utakmica. Bingo i Hitmen su odigrali odličnu utakmicu u kojoj je preovladavalo iskustvo igrača koji su već igrali AKOL i hladnoća kojom su priveli utakmicu kraju. Jusufović i Ovčina su predvodili pobjednike sa 10 i 8 poena, dok se kod Hitmena istakao Čačković sa 8 poena i 2 skoka.
Bingo je imao i 6 više skokova. No rezultat od 6 razlike ipak govori da će protivnici obje ekipe u narednim kolima imati ogromnih problema.

JALA PO STAROM

Uprkos tome što se pojačala sa dosta novih i kvalitetnih igrača, Jala je, kao i prošle sezone, u posljednjim minutama utakmice presudila sama sebi. Nekoliko pogrešnih dodavanja Jale, pomoglo je Vukovijama da upišu prvu pobjedu ove sezone.
Husanović i Jahić su pružili najviše u poraženoj ekipi sa 8 odnosno 6 ubačenih koševa.
Vukovije je do pobjede predvodio Adnan Hodžić, inače najbolji skakač lige koji je i ove sezone pokazao da će biti jedan od favorita za nagradu „Edin Salaharević“. Hodžić je ubacio 7 koševa i uhvatio 9 lopti.

Zanimljivo je da su u Vukovijama čak četiri igrača ubacila po četiri poena što pokazuje da ova ekipa i četvrtu sezonu u nizu njeguje timsku igru.

CORSO NADIGRAO MILJANOVCE

Četvrti susret u prvom kolu odigrali su Coro i Miljanovci. Iako su potonji cijelo vrijeme igru držali u svojim rukama, na kraju je pažnja popustila pa su prokockali prednost te izgubili u posljednjim minutama susreta.
Sinan Sinaović je bio najbolji igrač Miljanovaca sa 9 poena, 2 asistencije i 1 skokom. Rame uz rame s anjim, igrao je i centar Miljanovaca, Smail Imamović koji je ubacio 8 poena i uhvatio 7 lopti. Adnan Arnautalić je predvodio Corso sa po 9 poena i skokova uz 3 asistencije a 10 poena je dodao i Japić. Odličnu partiju je pružio i Vladimir Petrović sa 8 poena i 6 skokova.

NKP BEZ PROBLEMA SA ŽIVINICAMA

Aldin Abadžić, jedan od najboljih strijelaca AKOL-a, pružio je još jednu odličnu partiju zabivši NKP-u 16 koševa. No ostatak ekipe je potpuno podbacio te omogućio ekipi iz Kalesije da bez problema upiše prvu pobjedu. Ako podsjetimo na činjenicu da je NKP u jednom trenutku vodio sa 17 naprema 2, onda je svaka druga riječ suvišna.
Pobjendike je predvodio centar Admir Delić sa 11 poena i 9 skokova a po 8 poena su ubacili Grbić i Tupković.
Odlično je odigrao i Admir Karić koji je uhvatio 9 lopti i dodao 6 poena, dok je Edin Avdić dodao 4 asistencije.

– Komplene izvještaje uz statistiku, kao i snimak barem po jedne utakmice iz svakog kola možete pogledati na web stranici www.AKOLBASKET.com, odnosno putem Facebook stranice AKOL.

(NKP.ba)