Iz Tojšića krenula ideja o organizaciji II Truck Show-a BiH

Iz Tojšića krenula ideja o organizaciji II Truck Show-a BiH

1578
0
SHARE

Za vikend 25.7.2020. u Tešnju, tačnije u mjestu Kalošević, održat će se II po redu ‘Truck Show’ Bosne i Hercegovine u organizaciji Facebook stranice Teretnjaci.ba.

Riječ je o smotru teškotonaca koja za cilj ima ojačavanje novih prijateljskih i poslovnih veza, tako i starih, tradicionalih saradnji.

Učesnici ove zanimljive smotre imat će priliku da uživaju među najljepšim i najnovijim kamionima, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Hrvatske i Slovenije.

Program ove manifestacije će se ogledati u druženju, koje će pratiti defile kamiona kroz tešanjsku regiju, kao i dodjeljivanje brojnih nagrada za prisutne, kao i izbor najljepšeg i najjačeg kamiona.

Goste će zabavljati Amil Cerovac i Emra Zahirović.

Pored zabavnog i društvenog karaktera ovaj događaj je i humanitarnog karaktera. Prikupljanjem sredstava, za trogodišnju djevojčicu Saru Maksimović, koja boluje od teške, rijetke bolesti mukopolisaharidoza tip 1 (Hurler Syndrome) i hitno joj je potrebno presađivanje koštane srži, dokazali su po ko zna koji put činjenicu da su kamiondžije ljudi, velikog srca.

Iza organizatora se krije i naš sugrađanin, Tojšićanin, ujedno i osnivač FB stranice i brenda Teretnjaci.ba koji je svojom idejom zaživio među transportnim svijetom, Jasko Sokolović, koga prati nešto više od 75 hiljada, kako kamiondžija tako i simpatizera prema limenim ljubimcima.

Ovom prilikom dobrodošlicu, vam je poželio i naš sugrađanin, kao jedan od organizatora ovako bitnog događaja za transportni svijet Bosne i Hercegovine.

Start je u 10.oo sati, 25.07.2020., uz cjelodnevni program i noćno druženje.

(NKP.ba)