PODIJELI

mirsad pilavdzic kk sparsKrajem decembra 2012.godine u Rimu je održan košarkaški turnir „Citta’ di Roma Tournament“, na kojem je učestvovalo osam vrhunskih ekipa. Bile su to kvalifikacije za finalni turnir najboljih osam juniorskih ekipa Europe, koji se se održao od 09. do 12. maja 2013. godine, a sarajevski Sparsi su u Rimu izborili nastup među osam najboljih juniorskih ekipa u Europi.
Kalesijac Mirsad Pilavdžić je sa svojim KK Spars Sarajevo bio učesnik tog turnira.

Košarkaškg kluba Spars stigao je u četvrtak (26.12.) u Rim na novi kvalifikacioni turnir Eurolige.
Bh. predstavnik, pod vodstvom trenera Senada Redžića, njegovog asistenta Bakira Srne, te podršku šefa stručnog štaba seniorskog tima Marka Trbića (vođa puta je Nermin Selimović), u predstojećim mečevima u italijanskog prijestonici računa na sljedeće igrače: Fahrudin Manjgafić, Edin Atić, Ajdin Penava, Adnan Jahić, Enis Memić, Adnan Arslanagić, Amar Gegić,  Alija Pirić, Mirsad Pilavdžić, Nermin Kurtović, Atif Durak i Dženan Pilav.

Sarajevski klub igrat će u petak (27.12.) prvog dana kvalifikacionog turnira protiv domaće Stellazzure (9.30 sati) i njemačkog Bayerna (18.30), a takmičenje u grupi A zaključiti 28. decembra protiv drugog italijanskog kluba Virtus Sijene (14.30).

Pobjednik grupe A u finalu za plasman na završni turnir Eurolige u Milanu igrat će u maju iduće godine protiv prvaka grupe B (Armani Milano i Virtus Rim – Italija, Cibona – Hrvatska, Cajasol – Španija). Finale je 29. decembra u 17.30 sati. Spars je prošle godine osvojio turnir u Rimu i igrao završnicu u Londonu.

U Rim je stiglo i nekoliko mlađih selekcija Sparsa (kadeti, mlađi kadeti, pioniri i mlađi pionir), koji će također odigrati nekoliko mečeva.

KK spars juniori 2013Podsjećamo da je Mirsad Pilavdžić ponikao u omladinskom pogonu KK Bosna Kalesija kod trenera Jasmina Tupkovića. Nakon fantastičnih igara u Regionalnoj ligi TK u dresu Bosne, Pilavdžić prelazi u redove tuzlanske Slobode, a nakon toga i u redove KK Spars Sarajevo.
Pilavdžić je oblačio i dres reprezentacije BiH u mlađim kategorijama.

(NKP.ba)

PODIJELI