Konaković: U TK se desila velika izborna krađa… Prepoznaju se Hodžini, Smajini,...

Konaković: U TK se desila velika izborna krađa… Prepoznaju se Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini “kvalitetni” kadrovi sa velikim brojem glasova. Slijede tužbe!

1163
0
SHARE

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku povodom izbornih krađa koje su se dogodile u Tuzlanskom kantonu.

Kako je naveo u objavi, uputit će dodatne prijavu za izbornu krađu u Tuzlanskom kantonu, sa jasnim i neoborivim dokazima. 

– Senad Alić – Šiljo imao je u Sapni 2.076 od 2.114 glasova koje je osvojila PDA, 98,2 posto. Na većini biračkih mjesta imao je 100 posto glasova! Na istim biračkim mjestima 100 posto glasova imali su i neki kandidati sa lista ostalih stranaka što govori o dogovoru članova biračkih odbora da kradu zajedno i prekroje izbornu volju građana.

U Banovićima su krali suptilnije, nisu dopisivali 100 %, dopisivali su 80-90% glasova pojedincima, uglavnom su se imena kandidata kojim se dopisuje ponavljala. 

Najgore je, pogađate, u Živinicama! Desetine biračkih mjesta na kojim su formirane grupe za zajedničku krađu.

Tačno se prepoznaju, Hodžini, Smajini, Šiljini, Azmirovi, Mešini… To su oni “kvalitetni” kadrovi sa velikim brojem glasova. Oni koji danas otimaju Vladu TK u svoje ruke.

Na nekoliko mjesta u TK pojavljuju se i imena članova NiP-a, tražit ću da se oni ispitaju i pregledaju prvi. Ako se utvrde malverzacije, isključit ćemo ih iz stranke i tražiti maksimalne kazne.
Šaljem poruku svim članovima biračkih odbora da su predviđene kazne zatvora do pet godina za one kloji su organizirali i učestvovali u izbornim prevarama.
Status Elmedina Konakovića na Facebooku

Previous articleVlada Federacije BiH ograničila cijenu peleta na 560 KM
Next articleSenat UNSA: Konakovićeva diploma nije sporna, za Sebiju Izetbegović se formira komisija