PODIJELI

Nakon priprema koje su trajale skoro dva mjeseca u Kalesiji je danas startala amaterska košarkaška liga. Bila je to dobra prilika za sve ljubitelje ovog sporta u ovoj opštini ali i na području Tuzlanskog kantona da pogledaju dobru košarku. Takođe, visokim pobjedama su se izdvojili mogući favoriti za doigravanje, koje će se igrati naredne godine.

No, krneimo redom.
U prvoj utakmici, snage su odmjerile ekipe Neon Kalesija i Miljanovci. Iako je Neon u susret ušao kao favorit , Miljanovci se nisu tek tako predali te su na početku poveli i držali rezultat neizvjesnim do kraja prvog poluvremena. Nakon toga su neshvatljivo pali u igri te su, sa nekoliko oših dodavanja prosto pomogli Kalesiji da im rezultatski odmakne i susret mirno privede kraju.

Koliko je košarkaško iskustvo bitno, shvatili su momci iz Cezam Farmavite, koji su dopustili da ih najstarija ekipa u ligi, Novinari Tuzlanskog kantona u prvih nekoliko minuta nauči osnovama košarke. Nakon što su Novinari poveli sa 11:2, Cezam se regrupisao te napravio seriju od 13:0 i već u prvom poluvremenu se odmakao na pristojnih šest koševa razlike. U drugom poluvremenu, presudila je bolja uigranost ekipe iz Tojšića, koji su susret završili pobjedom od osamnaest poena razlike.

Treći susret je takođe bio neizvjestan u prvim minutama. U duel su ušli juniori KK Bosne i tim iz Vukovija, koji je u eksperimentalnoj fazi pokazao da se može nositi sa svakom ekipom. Pa ipak, ovaj put su ostali praznih šaka. Bosna je smireno igrala tokom cijelog susreta, riješivši prvo poluvrijeme u svoju korist ostvarivši prednost od devet poena razlike, da bi drugo poluvrijeme rutinski priveli kraju ne dozvolivši Vukovijama da im ozbiljno zaprijete.

Uslijedila su potom još dva meča. Tušanj je nadvisio ekipu iz Živinica riješivši brzom igrom i kontrama prvo poluvrijeme u svoju korist. Odbrana je takođe bila na visokom nivou pa su Živinice postigle svega sedam a primile čak 21 poen u prvom periodu igre. U drugom poluvremenu, ipak su konsolidovali snage i postigli dvadeset poena što je ipak bilo nedovoljno protiv Tušnja, ekipe koja je u prvom kolu postigla najviše poena, čak 47 ih je završilo u protivničkom košu.
Prvo poluvrijeme ni memićima nije bilo sretno. Postigli su mršavih devet poena u susretu protiv Novog Naselja iz Tuzle koje je već na početku stvari preuzelo u svoje ruke i utakmicu bez problema riješilo u svoju korist  pobijedivši Memića sa trinaest poena razlike.

 

Rezultati :

Neon Kalesija – Miljanovci 40:29 ( 18:16 )

Cezam Farmavita – Novinari 40:22 ( 17:11 )

KK Bosna – Vukovije 41:30 ( 24 :15 )

AKK Novo Naselje – Memići 39:26 ( 21:9 )

Tušanj – Živinice 47:27 ( 26:7 )

PODIJELI

2 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR