PODIJELI

Dolaskom hladnog vremena sve više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. Uz dobro grijanje u stanu, zima kroz prozore  izgleda prelijepo.
Međutim, oni koji puše cigarete imaju ogromnih problema tokom zimskog perioda sa nepodnošljivim mirisom dima, koji se “zavuče” u odjeću, namještaj, zastore…
Iako je najpametnije ispušiti cigaretu ispred kuće, ili na balkonu, nekada je to skoro pa nemoguća misija, pogotovo ukoliko imamo goste.

Evo nekoliko trikova kako sačuvati svježinu zraka u stanu kada vam u goste dođe više osoba, pušača.

1. Puno zraka

Naravno, ovaj je savjet očit, ali i prijeko potreban. Važno je dobro provjetravati stan nakon  odlaska gostiju, ali i prilikom njihovog boravka. Nemojte dozvoliti da se cijelu večer ne otvori niti jedan prozor, jer će se dim uvući u zastore, tepihe i stolnjake te ćeš ga se kasnije jako teško riješiti.

2. Soda bikarbona

Kraj pepeljara dobro je držati malu posudicu punu sode bikarbone. Ona upija neugodan miris cigarete te sprječava njegovo širenje.

3. Koristi osvježivače

Osvježivači za prostor neutralizirat će miris cigareta. Ipak, pripazi prilikom izbora mirisa i radije biraj svježe mirise poput lavande, naranče i limuna jer bi slatki mirisi poput vanilije i ambre pomiješani s dimom cigareta mogli stvoriti zaista neugodan spoj.

4. Mirisne svjećice

Mirisne svijeće također neutraliziraju miris cigareta pa ih strateški postavi blizu mjesta na kojima se puši.

5. Čišćenje

Nakon što vas gosti napuste, dobro očisti stan i prebriši stolove i podove odgovarajućim sredstvima. Naše nane koristile su mješavinu vode i octa koja navodno uklanja neugodne mirise, no ako imaš osjetljiv želudac pripazi, jer ni miris octa nekima nije sasvim ugodan!

PODIJELI