PODIJELI

Barcelona je večeras u okviru 15. kola španske Primere savladala Betis na gostovanju sa 2:1, ali sada je to manje važno.
Ova večer dugo će se pamtiti, jer je Lionel Messi postigao dva pogotka i tako prestigao legendarnog Gerda Mullera, po broju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini.

 

Legendarni Muller potisnut s prvog mjesta
Legendarni Muller potisnut s prvog mjesta

Betis je imao prvu priliku na utakmici, a Salva Sevilla je šutirao glavom u 3. minuti, ali promjene rezultata nije bilo. Lionel Messi stupio je na scenu u 16. minuti, sve je sam uradio i na kraju pogodio za vodstvo Barcelone, a ovim golom izjednačio se sa Mullerom.

U nastavku Andres Iniesta lijepo je pokušao lob udarcem udvostručiti prednost, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Nakon toga priliku je imao i Adriano. U 25. minut, nakon duplog pasa sa Iniestom, Messi je izrazito preciznim udarcem pogodio za 2:0 i tako oborio rekord.

Ovaj pogodak argentinskom čarobnjaku bio je 86. u 2012. godini. U nastavku Betis je uspio smanjiti prednost Katalonaca. Alvaro Vadillo odlično je uposlio Rubena Castra, koji sam izlazi na Victora Valdeza i pogađa za 2:1, a tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Na početku drugog dijela Betis je krenio ofanzivnije, te je prijetio preko Jorgea Moline i Seville. Poslije dvije prilike Pedra, andalužani su opet krenuli u akciju, a najbliži izjednačenju bio je Alejandro Pozuelo, koji je u 80. minuti pogodio stativu. Ipak, do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

PODIJELI

1 komentar

Comments are closed.