PODIJELI

U srijedu (28.11.2018.) najmlađi članovi KK Bosna Kalesija i KK Spartans Živinice su odigrali humanitarnu utakmicu za svog vršnjaka 7-godišnjeg Mehmeda koji živi sa samohranom majkom Aidom.

U klubu su do sada dobijali podršku prije svega od roditelja dječaka i djevojčica koji treniraju u klubu, ali su na utakmice dolazili i drugi ljubitelji sporta, humani ljudi koji se odazivaju ovakvim akcijama.
Tako je bilo i ovoga puta, kada su najmlađi košarkaši i košarkarice, njihovi roditelji, te nekolicina gostiju, donirali novac za 7-godišnjeg dječaka kojem je potreban novac za liječenje.

Članovi KK Bosna će prikupljeni novac predati samohranoj majci Aidi, koja sa sinom živi u kolektivnom smještaju u kalesijskom naselju Memići.

U trošnoj kućici, u sklopu kolektivnog centra u Memićima, općina Kalesija, životare Aida Hasanović i njen sedmogodišnji sin Mehmed.

Mehmedu je kao bebi od 3 mjeseca odstranjen bubreg. Od tada do danas imao je različitih zdravstvenih problema, a više puta je liječen na UKC-u Tuzla.

Žive u jako teškim uslovima za život. Nemaju nikakvih primanja. Novca nema ni da bi ga odvela na ljekarske kontrole, niti na dodatno liječenje.

Samohrana majka Aida kaže da često nema novac da da Mehmedu kada ide u školu i da joj jako teško pada kada joj on traži jednu marku, a ona nema.

(NKP.ba)

PODIJELI