PODIJELI

U subotu 17. oktobra policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradačac su, u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće koju koristi H.I., rođen 1993.godine i porodične kuće koju koriste E.Š., rođena 1996.godine i E.Š., rođena 2001.godine.

U toku pretresa službenici policije su kod H.I. pronašli 57 sjemenki koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu “Cannabis” i jednu digitalnu vagu, dok su pretresom kod E.Š. i E.Š. pronašli dva tzv. “jointa” sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i jednu tabletu koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli službenici navedenog Odjeljenja.

Istog dana, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK-a/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u Tuzli, u okviru redovnih aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, izvršili pretres E.S., rođen 2002.godine iz Tuzle, kojom prilikom su kod istog pronašli jedan tzv. “joint” i pretres A.T., rođen 2001.godine kod kojeg su pronašli jedno manje pakovanje od pvc. folije sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Pronađeni predmeti su izuzeti i biće predmet vještačenja. O navedenom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere poduzeli su službenici navedenog Odsjeka.

U nedjelju 18.10.2020.godine policijski službenici PS Kladanj su prilikom kontrole putničkog motornog vozila, kod A.H., rođena 1998.godine iz Tuzle pronašli i privremeno oduzeli mašinicu za usitnjavanje biljne materije i jedno manje pvc. pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PS Kladanj.

(NKP.ba)

PODIJELI