PODIJELI

Situacija u AKOL-u se pomalo izbistrila. Kosta Popov i Misir Čaršija su definitivno izgubili šanse za doigravanje. Vukovije i Millenium imaju teoretske, a Orlando i Jala fenomenalne šanse da zaključaju popis putnika za doigravanje.
Mada, kao i uvijek, kada je u pitanju AKOL, očekujte neočekivano.

AKOL Tuzlafarm ns nPRVO PA MUŠKO

Na otvaranju sedmog kola, snage će u tuzlanskom derbiju odmjeriti Jala i Tuzlafarm.
Prvi su imali nekoliko teških utakmica a drugi su posljednje dvije dobili za zelenim stolom zbog otkaza protivnika. Gledat ćemo okršaj Kurtića i Sulejmanovića protiv Šehrića i Mehmedbegovića.
Ne zaboravite i okršaj playmakera, Matuzovića i Mešića. Bitnu ulogu će odigrati i forma ekipa. Jala je u uzlaznoj putanji, dok Tuzlafarm nije igrao čak dvije nedjelje a to je u amaterskom takmičenju od izuzetnog značaja. Pa ipak, Jala ima određenih slabosti koje će Tuzlafarm vjerovatno iskoristiti. Koristeći ponajviše svoje najjače oružje, Alena Vejzovića. Iako je Zonić kvalitetan bek, teško će tokom utakmice držati visok nivo ukoliko se na njemu budu izmjenjivali Vejzović i Haračić, kako u odbrani, tako i u napadu.
Jedina šansa Jale su Kurtić i Sulejmanović. Ukoliko se centarska linija kvalitetno razigra, uz podršku Zonića i fenomenalnog Matuzovića, Jala bi mogla obezbjediti još jednu pobjedu. Šuterski je to jaka ekipa koja bi, ukoliko Tuzlafarm zaigra zonu, mogla iskoristiti svoje strijelce. Pa ipak, Šehrić, Vjezović i Mešić neće dozvoliti protivniku da se tako lako razigra. O

OBRATITI PAŽNJU NA : Bitku pod košem. Ko zatvori svoj reket te nadigra centre u suprotnom, dobit će ovu utakmicu. Ovaj put Šehrić neće moći dominirati snagom, jer Kurtić je jedan od najstabilnijih i najtežih centara za čuvanje, kako zbog mekane lijeve ruke tako i zbog brzih nogu. Međutim, Mehmedbegović je iskusniji od Sulejmanovića…

NAŠA PROGNOZA : Tuzlafarm

ORLANDO AKOL IILAGANA UTAKMICA ZA ŽIVINIČANE

Nema problema za voz orlanda koji juri ka doigravanju, barem ne u ovom kolu. Na megdan im izlazi Kosta Popov, koji još uvijek nije okusio slast pobjede, tako da će Herić i društvo, ubaciti u brzinu više i lagano riješiti utakmicu u svoju korist.
Kosta Popov je već jednom iznenadio Neon žestokom igrom, no ovaj put će im biti znatno teže zbog mnogobrojnih šutera u Orlandu. Očekujemo utakmicu sa dosta trojki, kako sa jedne tako i sa druge strane. Kosta Popov definitvno nema šta da traži u ovoj utakmici, tako da će biti zanimljiva onima koji vole kontre, koje će Orlando definitivno trčati i dalekometne ubačaje.

OBRATITI PAŽNJU NA : Muminovića i Herića. Vjerovatno će postaviti lične rekorde u koševima na ovoj utakmici. S druge strane, Zećo i Turčinović će pokušati držati priključak, no koliko dugo?

NAŠA PROGNOZA : ORLANDO

NEON AKOL IIJOŠ JEDNA LAGANA UTAKMICA…

Neon će nakon prošlosedmičnog poraza od Cezama dočekati prilično oslabljeni Misir. Ovo je duel u kojem se pobjednik unaprijed zna, tako da nećemo otkriti toplu vodu ukoliko kažemo da je to Neon. Nova pobjeda te poraz Cezama u susretu sa Vukovijama, vratila bi ekipu iz Kalesije na vrh.
Tupković, Omerbegović, Čanić i Karić će nastaviti puniti protivničke mrežice a Memišević i Muhamedbegović čuvati reket od možebitnih izleta protivnika prema košu. S druge strane, Misir je borbena ekipa kojoj fali taj jedan igrač koji bi povukao ovu ekipu u pravom smjeru. Za sada ga nemaju, tako da će se snalaziti kako znaju i umiju. Tupković i Omerbegović će pojačati broj koševa na svom kontu a Memišević će se vratiti u utrku za najboljeg skakača.
S druge strane, u Miljanovcima, za sada najbolje partije pružaju Hasanović i Požegić a nedavno se skakački probudio Ademir Pjanić.

OBRATITI PAŽNJU NA : Harisa Čanića. Tokom utakmice protiv Cezama pokazao je da je jedno od najboljih krila u ligi, gađajući koševe iz prilične daljine čak i preko dvojice čuvara.

NAŠA PROGNOZA : NEON

zux-4 AKOL IIISPOD RADARA

Najbolju utakmicu u sedmom kolu odigrat će, vjerovali vi to ili ne, Millennium i Baucentar. Zašto?
Zato što niko ne očekuje ništa od ove utakmice a objema ekipama isuviše znači. Kako moralno tako i zbog teoretskih šansi za doigravanje. Millennium za sada ima bod više ali Baucentar lovi novu pobjedu. I jedni i drugi imaju dobre šanse da poraze protivnika, no ekipa iz Memića je znatno spremnija za ovaj duel. Naime, Millennium se previše oslanja na fenomenalnog Abadžića koji ipak ne može sam. S druge strane, Beganović i Sinanović jedva čekaju da napune koševe protivnika. Takođe, tu je i Jusić, jedan od najboljih skakača lige, tako da živiničanima neće biti ugodno u ovoj utakmici. Ukoliko zaigra i centar Softić, Memići bi mogli ovu utakmicu riješiti u svoju korist. U svakom slučaju očekuje nas najzanimljivija utakmica u ovom kolu. Baucentar ima nešto više šansi na svojoj strani, no Millennium je i jačim skinuo skalp. Pitajte samo Jalu.

OBRATITI PAŽNJU NA : Duel Abadžića i centarske linije Baucentra. Krilni centar Millenniuma je ofanzivniji od centara ekipe iz Memića, no utoliko su i oni defanzivniji.

NAŠA PROGNOZA : Baucentar

CEZAM AKOL IIŠLAG NA KRAJU

Utakmica visokog naboja. U dosadašnjim susretima, slast pobjede osjetile su obje ekipe. U eksperimentalnoj sezoni AKOL-a, Vukovije su bile spretnije a u prvoj sezoni, cezam je odnio pobjedu. Takođe, dva boda igraju ogromnu ulogu za obje ekipe. Cezam bi praktično osigurao doigravanje, dok bi Vukovije pobjedom ostale u utrci za okršaj najboljih. Bit će ovo susret u kojem će centri igrati ogromnu ulogu. Fenomenalni Hodžić, čovjek sa najviše double-double učinaka, sudarit će se sa odbrambenim tandemom koji čine Delić i Divković. Sva trojica su odlični skakači tako da će biti pravo uživanje gledati centarsko nadigravanje. Takođe, veliku ulogu igrat će bekovi. Hodžić, Mušanović, Hodžić, Šahbazović i Osmanović će vjerovatno nekom brzom kontrom tražiti šansu za odvajanje u rezultatu. Cezam je favorit, no Vukovije su svoje najbolje utakmice igrale baš protiv ekipe iz Tojšića. O

BRATITI PAŽNJU NA : Adnan Hodžić, krilni centar Vukovija, mogao bi zabilježiti novi double-double učinak. Lopte hvata bez problema a pokretljiviji je od Delića, tako da nas ne bi iznenadio novi rekord u koševima. No, ukoliko se upusti u nadigravanje sa cezamom, koliko će toga ostati za njegove saigrače?

NAŠA PROGNOZA : Cezam

Raspored odigravanja utakmica 7. kola AKOL lige:
KK Jala – Tuzlafarm
Orlando Bazeni – KK Kosta Popov
Neon Kalesija – AKK Miljanovci “Misir Čaršija”
AKK Millennium Živinice – Zux-4 Baucentar
Cezam Tojšići – Vukovije

* Ove nedjelje utakmice se igraju od 17h.
tabela nakon 6 kola AKOL lige

J.S.
(NKP.BA)

PODIJELI