Nakon što je snimio Bajramsku pjesmu, uslijedile prijetnje iz Srbije, ali nagrada...

Nakon što je snimio Bajramsku pjesmu, uslijedile prijetnje iz Srbije, ali nagrada Saudijske Arabije.

607
0
SHARE

Saša Milivojev, kompozitor pjesme “Bajramska čestitka” odselio se u Saudijsku Arabiju sa porukom: “Braćo Srbi, ništa niste dobili proganjajući me, a ja sam dobio poklon od Saudijske Arabije”.

1013374_560755530643136_432148673_n

Pjesma posvećena Bajramu, muzička čestitka koja je iz Beograda upućena prošle godine pred najveći islamski praznik, zaintrigirala je čitav region.
Iako autori i izvođači pjesme nisu željeli da se njihova imena stavljaju u prvi plan, kako su kazali, njihove su namjere plemenite, a na pravljenje bajramske pjesme bili su povedeni činjenicom da u Srbiji tokom islamskih praznika nema odgovarajuće čestitke.

Vremenom se otkrilo kako je pjevač pjesme, Saša Milivojev (26), jedan od kolumnista u Srbiji, novinar i književnik.

Saša se danas javio i nekim medijima u Srbiji… poslao svoju fotografiju, uz ovu poruku:
“Braćo Srbi, ništa niste dobili proganjajući me, a ja sam dobio poklon od Saudijske Arabije. Trenutno se nalazim u jednom od najluksuznijih hotela u Dubaiju, život mi se promijenio za jedan dan, dobio sam sve i nadam se da se nikada neću vratiti u Srbiju“, prenosi portal “Sandžaklive”.

Saša Milivojev je autor knjige „Dječak iz žute kuće“. U intervjuu za „Glas Rusije“ Milivojev je rekao:
“Kao autor javljam se u trenutku koji nadilazi i sam fenomen publicističke aktuelnosti. Dječak iz Žute kuće je najšokantniji roman ikada objavljen u svetu i postaće enigma za Tribunal u Hagu. U ulozi pripovjedača u romanu Dječak svjedok priča priče o Kosovskom ratu, o jezivim zločinima zloglasne OVK nad kidnapovanim žrtvama, o trgovini njihovim vitalnim organima i o trgovini ljudima, o progonu, silovanju, o etničkim čišćenjima, logorima i tajnim zatvorima, o genocidu i tajnim grobnicama, u nadi da će jednim romanom djelovati na svjetsku javnost da djeluje na istragu Žute kuće i na istragu visokoorganizovanog kriminala, kada su se u ratnoj djeci kršila pravila ratovanja”.

Na svom profilu na Facebooku zapisao je i ovo:
“Kaže mi Turkinja: „Ti si zvijezda, pisac, novinar, špijun, radiš za policiju, nemoguće je da nemaš novca…“ – Kakvu crnu policiju? To ako sam često viđen u društvu poznatih, zvijezda, u društvu elite, ne znači da sam bogat. Ne posjedujem ništa osim garderobe, par sudova, laptopa starog 10 godina i mob. telefona, ništa. Pitanje je kako ću sutra preživjeti. I od svoje bijede toj eliti, kad se sretnemo, najčešće ja plaćam piće, rijetko ko se hvata za novčanik. Dešavalo se da plaćam piće i vladarima Evropske Unije”.

Po odlasku iz Srbije napisao je:
Zbogom braćo Srbi. Čekam politički azil Turske! Bog me je sklonio od mržnje i zla, da uživam na plažama i brodovima, a da ništa nikom ne plaćam. Ovako izgleda biti voljeni pisac.

>Uslijedile su žestoke reakcije, a Saša nam je danas poslao screenshot jedne konverzacije koju je vodio sa čovjekom koji ga je optužio zbog pjevanja spomenute pjesme. Pogledajte o čemu je riječ (fb identitet sagovornika Saše Milivojeva poznat redakciji Doznajemo.com):
zamuceno-Sasa-Milivojev2

Zgoržen sam što mi ljudi, praktično još uvijek deca, šalju ovakve poruke – kaže nam Milivojev.

(NKP.ba)