EP A divizije za juniore: Bosna i Hercegovina savladala Grčku!

EP A divizije za juniore: Bosna i Hercegovina savladala Grčku!

147
0
SHARE

bih kosarkaJuniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovineje napravila najveću pobjedu omladinske košarke u Bosni i Hercegovini svih vremena! Savladana je Grčka rezultatom 52:51 i tako se primakli plasmanu u drugu rundu prvenstva u Latviji.
Prva četvrtina je protekla u vrlo lošoj igri sa obje strane. Oba tima su imala problema sa realizacijom, te je rezultat glasio 8:6. U drugoj dionici igre je također viđena velika rovovska bitka sa obje strane. Bosna i Hercegovina je izgledala malo bolje, ali nisu uspijevali da se odlijepe. Na poluvremenu su imali 23:19. No u trećoj četvrtini su Grci sve to stigli. Napravili su seriju od 7:0 i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Imali su prednost od 32:31 nakon treće dionice. Onda su napravili veliku seriju i poveli sa 38:33. Kada su svi pomislili da je kraj Bosna i Hercegovina se vratila i to tricama Aleksandra Lazića.

Poslije je Imran Polutak preuezo odgovornost i poveli su sa pet razlike. Do kraja su Grci imali šut za pobjedu, ali je ipak presudila velika želja izabranika Nenada Markovića. Najefikasniji u pobjedničkim redovima je bio Aleksandar Lazić sa 13 poena, dok je Imran Polutak imao 10 poena i 7 skokova. Sandro Gačić je dodao 8 poena i 4 asistencije. Na drugoj strani Diamantakos je ubacio 13 poena i dodao 11 skokova!

(NKP.ba)