Nakon stravične nesreće u Njemačkoj u kojoj je poginuo Sead Mehanović iz...

Nakon stravične nesreće u Njemačkoj u kojoj je poginuo Sead Mehanović iz Kalesije: Sin Emir se uspješno oporavlja nakon operacije…

15414
0
SHARE

Jučer (subota, 21.03.2020.) smo objavili vijest da je Saed Mehanović (61) iz kalesijskog naselja Prnjavor pogunio, a njegov sin Emir (31) je zadobio teške tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Njemačkoj.
Tragična nesreća u kojoj su učestvovali automobili Audi A3 i Audi A6 se dogodila na dijelu brze ceste u blizini Lajpciga.

Prema kazivanju članova rodbine do nesreće je došlo kada je vozač automobila Audi A6 izgubio kontrolu nad vozilom i ušao u traku kojom se kretao automobil Audi A3 kojim je upravljao Emir Mehanović.

Sead je izgubio život na licu mjesta, dok je njegov sin Emir u teškom stanju prevezen u bolnicu, gdje su se njemački ljekari borili za njegov život.

  • Emir Mehanović  je osnovnu i srednju školu završio u Kalesiji, gdje je jedno vrijeme i radio, a već neko vrijeme radi u Njemačkoj.
    Veliki broj Emirovih prijatelja i poznanika se interesovao za njegovo stanje, te smo odlučili podijeliti lijepu informaciju sa čitaocima NKP.ba.

Emir je nakon operacije bio u komi i pod strogim nadzorom ljekara, a jutros se probudio.
Danas će biti prebačen na odjeljenje gdje su dozvoljene i posjete.
Ipak zbog vanrednih okolnosti i ograničene kretnje zbog koronavirusa posjete nisu moguće, osim eventualno za najbliže članove porodice.

  • Nadamo se da će Emir ubrzo biti sa svojom suprugom i kćerkicom, kao i sa majkom.


(NKP.ba)