Nakon uspješnog BANG košarkaškog turnira: Pokrenuta akcija formiranja KK BANG

Nakon uspješnog BANG košarkaškog turnira: Pokrenuta akcija formiranja KK BANG

650
0
SHARE

Nakon uspješno organizovanog BANG BASKET turnira u Tojšićima, Asim Pars nastavlja sa realizacjom novih projekata.

Cilj koji je pred sebe postavila ekipa Bang-a jeste osnivanje košarkaškog kluba BANG. Osim Asima Parsa, u projekat će biti i legende tuzlanske Slobode, Žarko Vujević i Senad Muminović.

U nastavku prenosimo tekst objavljen na portalu Tojsici.ba, koji govori o Senadu Muminoviću i formiranju KK BANG…

Senad Muminović
Senad Muminović

Davne 1974. godine počinje karijera Senada Muminovića u tuzlanskom “Jedinstvu”.
Sve do 1980. godine igrao je “Republičke lige” bivše Jugoslavije. Preokret u njegovoj karijeri predstavlja prelazak u nekadašnju “Slobodu Ditu”, gdje je igrao “Prvu ligu” Jugoslavije, zajedno sa Dalipagićem, Kukočom i Divcem.
Kroz igračku karijeru imao je priliku da radi sa Borislavom Džaovićem, Draškom Prodanovićem, Acom Nikolićem i mnogim drugim od kojih je ‘preslikao’ način rada, što mu je u trenerskoj karijeri služilo kao ‘odskočna daska’ i učinilo ga velikim stručnjakom. Nakon raspada Jugoslavije oblači dres Bosne i Hercegovine, gdje je krunisan najboljim igračem i najboljim strijelcem.
Početak 1997. godine, završava igračku karijeru zbog povrede koljena.

Moramo istaći da je Senad Muminović imao tu čast da preuzme kormilo Sloboda Dite, te svih selekcije reprezentacije BiH. Ne smijemo zaboraviti mnoge njegove ‘proizvode’, krenuvši od Mirze Teletovića koga je on doveo u tuzlansku Slobodu i dao priliku Borislavu Džakoviću da od njega napravi zvijezdu.
Pored Mirze, u današnjoj reprezentaciji igra čak šest njegovih igrača počevši od; Kikanovića, Miloševića, Vijanića, Perišića, Albijanića i Halilovića.

Kao ‘šlag na tortu’ pokrenuo je inicijativu formiranja košarkaškog kluba, zajedno sa Asimom Parsom i Žarkom Vujevićem.
Pošto postoje svi neophodni uslovi za egzistiranje jednog košarkaškog kluba u Tojšićima, ne treba sumnjati da će ova ideja uskoro biti i realizovana.
Forimiranje kluba je u završnoj fazi.
Treba napomenuti da su sve društvene organizacije podržale inicijativu za osnivanje košarkaškog kluba, a građani, posebno omadina, sa odobravanjem i nestrpljenjem očekuju da uskoro vide košarkaške utakmice u Tojšićima.

(NKP.ba)