PODIJELI
epa06999088 (FILE) - Traffic seen with the city financial district high-rise buildings on background in Frankfurt am Main, Germany, 23 February 2018 (reissued 05 September 2018). An administrative court on 05 September 2018 ruled that the city of Frankfurt Main must impose driving bans for older diesel cars in the city from February 2019 on. EPA-EFE/MAURITZ ANTIN

Ministar finansija njemačke pokrajine Hesse Thomas Schaefer izvršio je samoubistvo jer je bio „duboko zabrinut“ posljedicama epidemije korona virusa po privredu, izjavio je danas premijer te pokrajine Volker Bouffier, prenijela je Beta, pozivajući se na AFP.

Schaeffer (54), koji je bio oženjen i imao dvoje djece, pronađen je u subotu mrtav u blizini željezničke pruge.

Tužilaštvo Wiesbadena smatra da je u pitanju samoubistvo.

‘Danonoćno radio’

Schaefer je 10 godina bio zadužen za finansije pokrajine Hesse u kojoj se nalazi i Frankfurt, finansijski centar Njemačke, kao i sjedište Evropske centralne banke i velikih njemačkih banaka.

Bouffier je rekao da je „šokiran“ viješću i istakao da je Schaeffer „danonoćno“ radio na pomoći firmama i zaposlenima kako bi se prilagodili ekonomskim posljedicama pandemije.

„Danas možemo pretpostaviti da je on bio duboko zabrinut… Upravo u ovim teškim trenucima bi nam bio potreban neko kao on”, istakao je Bouffier.

(AlJazeeraBalkans/ NKP.ba)

PODIJELI