PODIJELI

NKP.ba ovih dana bio je u posjeti kick-boxing klubu “Golden Team” Kalesija.

“Golden Team” je jedan od najuspješnijih i najtrofejnijih sportskih kolektiva na području opštine Kalesija i tuzlanskog kantona, pa i šire. Ovo nije novoosnovani klub. Nedavno se ovaj klub zvao “Sloga Tošjići” pa je sad preimenovan u “Golden Team”.

DSCF9687
Ovaj klub na čelu sa trenerom Senadom Osmanovićem (majstor crnog pojasa 5.dan,internacionalni sudija), je u svojoj kratkoj eri ostvario izuzetno zapažene rezultate. Iako bez gotovo ikakve finansijske podrške takmičari ovog kluba su uvijek ostvarivali zavidne rezultate, i često proglašavani najuspješnijim klubom.

Uprkos slabim finansijskim stanjem članovi ovog kluba svojim trudom,voljom i zalaganjem uspjevaju nadoknaditi sve ono što nemaju, pa je rezultat toga što mnogi borci sa TOP uslovima bivaju poraženi od naših takmičara. Iz svog džepa klub je uspio nabaviti dovoljno opreme za trening i sada imaju sve što je potrebno za normalne pripreme.

Klub je “proizveo” i svjetskog prvaka, i viceprvaka, e mnogobrojne državne i međunarodne prvake koji su veliki talenti i uzdanice kluba.

Treninzi se održavaju u prostorijama MZ Prnjavor, a održavaju se tri puta sedmično utorkom, četvrtkom i nedjeljom od 19:30 sati.

Ukoliko želite postati dio najboljih dovoljno je da pozovete 061 739 715 i da se raspitate o svemu što vas zanima.


S.Sakić
(NKP.ba)

PODIJELI