PODIJELI
Sadžid Fazlić u dresu juniorske ekipe Slobode

Kalesija je pravi rasadnik talentovanih mladih fudbalera, a jedan od takvih je i Sadžid Fazlić, momak koji je od svoje pete godine počeo trenirati i igrati fudbal. Živi u Kikačima, a član je fudbalskog kluba Sloboda.
fazlić
Od malih nogu posjedovao je talenat koji ga je izdvajao od njegovih vršnjaka i po kome je bio poznat i omiljen u društvu svojih prijatelja i ljubitelja nogometa.

Prvijenac kako kaže zabio je u dresu fudbalskog kluba „Mladost“ iz Kikača u kojem je napravio svoje prve korake, da bi nakon nekog vremena prešao u fudbalski klub „Sloga“ iz Tojšića i tu se zadržao pune tri godine. Nakon „Sloge“ , Fazlić prelazi u ŠF. „Klub 7“ iz Tuzle gdje je ostao tri godine, i oprobao se na svim pozicijama od napadača do golmana.
Sa Fazlićem na golu, ŠF. „Klub 7“ postaje viceprvak Bosne i Hercegovine.

„Nakon ŠF „Kluba 7“ prešao sam u voljeni klub FK Slobodu, gdje sam počeo na pozici desnog veznog nakon čega je trener Denis Karić vidio da bih mogao igrati kao najistureniji u špicu i tu sam i ostao, ta pozicija mi je i najdraža“ rekao je Fazlić u razgovoru za NKP.ba. „Moj najdraži gol bio je prije mjesec dana protiv FK. Sarajeva“

Za kraj našeg razgovora Fazlić je rekao: „ U budućnosti se kao i svaki fudbaler vidim u nekom velikom klubu i nadam se tome. Radim, treniram, dajem sve od sebe. U Bosni je jako teško uspjeti, jer sve se svelo na novac, nadam se boljim vremenima i više nada za mlade talente“.

S.Sakić
(NKP.ba)

PODIJELI