Novi detalji velikog požara na tuzlanskoj Hametovoj pijaci: Uništeno oko 100 štandova...

Novi detalji velikog požara na tuzlanskoj Hametovoj pijaci: Uništeno oko 100 štandova s robom

681
0
SHARE

Na objektu buvlje pijace u Tuzli, poznate kao Hametove pijace, koju je u četvrtak iza ponoći zahvatio veliki požar, jutros do 8:30 sati još nije počeo uviđaj o uzrocima ove nezapamćene katastrofe.

Kako saznaje portal Avaz.ba, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla tokom cijele noći vodili su nadljudsku borbu s vatrenom stihijom.

Pored pripadnika PVJ Tuzla na mjestu događaja bilo je i službenika MUP-a TK koji osiguravaju prostor oko pijace i reguliraju saobraćaj koji je bio obustavljen na tom dijelu grada.

– Više od 100 vatrogasaca je učestovovalo u gašenju požara. Pretpostavlja se da je uništeno oko 100 štandova s robom – potvrđeno je našem portalu iz PVJ Tuzla.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona nam je također potvrđeno da nije bilo povrijeđenih.

A jutros su se ispred Hametove pijace okupili i brojni vlasnici objekata koji su u nevjerici gledali kako su ostali bez radnih mjesta.

Samo gašenje požara trajalo je više od tri sata.

Veliki crni dim i plamen, video se i jutros u naselju Stupine, a tokom noći čule su se detonacije. Pripadnici PVJ Tuzla su nam kazali da je vjerovatno riječ o manjim plinskim bocama, koje su vlasnici objekata koristili za pravljenje kafe.

Više detalja o uzrocima požara i procjeni štete, bit će poznato nakon uviđaja.

Ovakav požar Tuzlaci ne pamte još iz vremena agresija na Bosnu i Hercegovinu.

(Avaz/ NKP.ba)