Novi stravičan slučaj femicida u Gradačcu: Pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, suprug...

Novi stravičan slučaj femicida u Gradačcu: Pronađeno beživotno tijelo ženske osobe, suprug počinio samoubistvo

203
0
SHARE
  • Beživotno tijelo ženske osobe za koju postoji sumnja da je ubijena pronađeno je u srijedu u Gradačcu, dok je tokom dana njen suprug počinio samoubistvo vješanjem u Srebreniku.

˝Oko 19:05 sati, PS Gradačac prijavljeno je od strane A.B. iz Škorića, Gradačac, da je neposredno prije prijave, u kući svoje majke H.M. (1961) u Ul VI bataljona u Gradačcu zatekla njeno beživotno tijelo. Na mjesto događaja odmah po prijavi, upućena je patrola policije PS Gradačac koja je potvrdila navode prijave. Dolaskom dežurne ekipe SHMP Doma zdravlja Gradačac i ljekara mrtvozornika na licu mjesta konstatovana je smrt H.M. O događaju je obaviještena dežurna tužiteljica KTTK-a, koja je izašla na mjesto događaja, te rukovodi uviđajem, a uviđaj i druge istražne radnje vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a˝, saopštila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Kako je medijima rekao ministar MUP-a Hajrudin Mehanović najvjerojatnije se radi o teškom ubojstvu i samoubojstvu. Ovaj par do sada nije bio poznat kao slučaj obiteljskog nasilja, a ubica je navodno ostavio oproštajno pismo pa će detalji razloga ovog zločina biti poznati naknadno.

Pripadnici MUP-a TK-a i dežurni kantonalni tužilac su na terenu, U toku je istraga.

 

 

(VaseVijesti)