Oblačno vrijeme u cijeloj BiH, moguća slaba kiša

Oblačno vrijeme u cijeloj BiH, moguća slaba kiša

119
0
SHARE

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u južnim i zapadnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.
KAL CENTAR KISA

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Livno 37, Drvar 14, Kupres 13, Mrkonjić Grad, Prijedor i Sanski Most 8, Bileća, Bosanski Novi i Trebinje 7, Banja Luka 5, Bihać, Bugojno i Mostar 3, Bjelašnica i Gradačac 2, Doboj, Gacko i Ivan-sedlo 1.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bihać, Gradačac, Kupres i Drvar 2, Ivan-sedlo 3, Banja Luka, Bijeljina, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Sokolac, Srebrenica, Tuzla i Zvornik 4, Doboj i Zenica 5, Sarajevo 6, Livno 7, Stolac 11, Mostar i Trebinje 12 stepeni.

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, mjestimično sa slabom kišom, a uz kišu ponegdje je moguća i grmljavina. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 11, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme, tokom dana može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

(NKP.ba)